Sarıkamış’ta Turizm Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Sarıkamış’ta Turizm Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Sarıkamış Turizm Derneği (SATURDER), Turizm Değerlendirme Toplantısını Sarıkamış’ta bir otelde yaptı.

Volkan KARABAĞ / Kars Manşet (Özel Haber)

Sarıkamış’ta bir otelde gerçekleşmiş olan toplantıya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, KOSGEB Müdürü Lütfullah Aktaş, THY Satış Müdürü S. Fatih Karahacıoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü T. Tarık Kocagöz, Kars Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ali Ekber Turan, Sarıkamış Dağ A.Ş. Tesis Müdürü Ebubekir Urhan, Sarıkamış’ta faaliyetlerini sürdüren tüm turizm işletme sahibi ve genel müdürlerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Konu hakkında Kars Manşet’e açıklama yapan SATURDER Başkanı Mir Hasan Taş, “Sarıkamış’ta faaliyetlerini sürdüren turizm işletmelerin bir araya gelerek oluşturduğumuz Turizm Derneğimiz, bölgemizin tanıtılmasına ve kalkınmasına öncülük etmektedir. Bu amaçla bu toplantıyı geniş tutmamızın ana hedefi 13-17 Mart ayında yapılacak olan MITT Moskova Turizm Fuarına katılarak bölgemizi tanıtmaktır. Geçmiş yıllarda birçok yurt dışı Turizm Fuarlarına SATURDER olarak katıldık. Verimli olan bu fuarlar için bu yıl hedefimiz MITT Moskova, Arabian Travel Market, Dubai ve İran olarak planlandı. Bu vesile ile KOSGEB destekli, Kars Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde ilk hedefimiz MITT Moskova Turizm Fuarına katılmaktır.  Bunun için gerekli çalışmalar yapıldı.” dedi.

Başkan Taş, Kars ve Sarıkamış’ın tanıtımı için taleplerinin olduğunu belirterek, PEGASUS’un Cuma ve Pazar günleri gece uçuşları için girişimlerinin olduğunu ve BORAJET’i davet ederek uçuş planları yaptıklarını söyledi.

Başkan Taş açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Turizm İşletmelerinin KOSGEB desteklerinden faydalanması hususunda gerekli açıklamalar İl Müdürümüz tarafından açıklandı. Kars Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreterimizin Fuar Organizasyonu ile ilgili gerekli açıklamalarda bulunarak kısa sürede Organizasyonun biteceğini beyan etmiştir. İşletmelerin KOSGEB destekleri için önem arz eden Marka Tescil Belgeleri, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürümüzün girişimleriyle kısa sürede müracaatların alınarak sonuca gideceğini açıkladı. Bölgemizdeki Uçuşlar ile ilgili sorunların ve ek uçuşların planlanması konusunda taleplerimizi, THY Satış Müdürümüze ileterek izlenecek yolun birlikte belirlenmesi gece uçuşlar için teknik bilgiler ilettik. Sayın müdürümüz de bu konuda açıklamalarda bulundu. Dernek olarak özellikle hafta sonu gece uçuşlar için PEGASUS ile irtibata geçerek, Cuma ve Pazar gece uçuşları için gerekli girişimlerde bulunacağız. Bu uçuşlar hafta sonu kayak severler için önem arz edecektir. Ayrıca BORAJET ile görüşüp kendilerini davet ederek uçuşlar için planlama yapılmaktadır. Uçuşların kayak severlere uygun hale getirdiğimiz takdirde bölgemiz tanıtımda ön plana çıkacaktır. Sarıkamış Dağ AŞ Tesis müdürümüzün daha kaliteli ve sistemli tesisin çalışması konusunda gerekli hassasiyetin sağlandığı ve eksikliklerin kısa sürede tamamlanacağını söyledi. İşletmelerin taleplerini kendilerine ilettik kendileri de bu konuları Yönetim Kurulunda görüşüp tarafımıza bilgi vereceğini söylediler. Kültür Turizm İl Müdürümüzün fuarlara ne kadar önem verdiğini biliyoruz. Bu konuda özellikle EMİT fuarına ve diğer yurtdışı Turizm Fuarlarına gerekli desteklerini beyan ettiler. Tanıtım konusunda gerek İl ve İlçemizi tanıtmak amacıyla her konuda desteğini açıkladı.”

Başkan Taş ayrıca oldukça verimli olan bu toplantının kamu ve özel sektör işbirliği ile gerçekleşmesi bölgeye verilen önemi arz ettiğini söyledi.

sarikamis’ta-turizm-degerlendirme-toplantisi-yapildi-(1).jpgsarikamis’ta-turizm-degerlendirme-toplantisi-yapildi-(2).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler