Sarıkamış'ta Turizmin Gözdesi Toprak ve Kar

Sarıkamış'ta Turizmin Gözdesi Toprak ve Kar

Toprak Otel Genel Müdürü Yıldırım,” Bu otel yalnızca Halis Toprak'ın değil, bu otel Sarıkamış'ın Kars'ın ve bu yörede yaşayan herkesin oteli”

Sarıkamış'ta Turizmin Gözdesi Toprak ve Kar

Toprak Otel Genel Müdürü Yıldırım,” Bu otel yalnızca Halis Toprak’ın değil, bu otel Sarıkamış’ın Kars’ın ve bu yörede yaşayan herkesin oteli”

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde bulunan Kars ve bölgenin en büyük yatak kapasitesine sahip olan 5 yıldızlı,350 yataklı Sarıkamış Toprak Otel, yerli ve yabancı turistlerin en gözde mekanları arasında.

Yaklaşık 10 ay önce TMSF’den geri alınan otel, yeni yönetimi ve başarılı kadrosuyla yeniden bölge turizmine hareketlilik kazandırdı. Kış sezonu başlangıcında tur operatörleriyle yapılan görüşmeler meyvesini vermeye başladı. Özellikle Rusya, Ukrayna, Azerbaycan ve İran’dan yabancı tur operatörlerinin yoğun talebi olduğu bildirildi.

Toprak Otel Genel Müdürü Süreyya Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, 5 yıldızlı toprak otelin Sarıkamış ve bölge için çok önemli olduğunu, özellikle kış turizminde büyük bir misyon üstlendiğini söyledi.

Toprak otelin bölgenin gururu olduğunu dile getiren Yıldırım,”Sıkıntılı bir süreç geçirdik. Bu otelin yeniden bu bölgeye ve Sarıkamış’ımıza kazandırılmasından dolayı Halis Toprak’a sonsuz şükranlarımızı Sarıkamış halkı adına sunuyorum. Bu otel yalnızca Halis Toprak’ın değil, bu otel Sarıkamış’ın Kars’ın ve bu yörede yaşayan herkesin oteli” dedi.

Otel’in kış turizminin yanı sıra, kamu kurumlarının, sivil toplum örgütlerinin ve bölgede yaşayan insanların hizmetinde olduğunu ifade eden Yıldırım,” Şu anda yeniden yapılanma süreci içindeyiz. Birçok eksiğimiz olduğunu biliyoruz. Ancak güçlü kadromuzla bütün sorunlarımızın üstesinden bir bir geliyoruz. Otel olarak özellikle yabancı turizmcilerle kurduğumuz ilişkilerin olumlu yansımaları önümüzdeki günlerde görülecek. Mart ve Nisan ayında Rusya, Ukrayna, Azerbaycan’ın yanı sıra İran’dan turist kafileleri gelecek. İran’lı tur operatörleri kardeşlerimiz, Sarıkamış’ı otelimizi kendi evleri gibi görüyorlar. Önümüzdeki haftadan itibaren İran’dan birçok turist gelecek. Ayrıca bahar ve yaz aylarında kültür turizmi ve yapılacak aktiviteler için şimdiden hazırlık çalışmalarına başladık” şeklinde konuştu.kha

Önceki ve Sonraki Haberler