Sarıkamış’ta 'Ulusal Yerel Yönetimler Öğrenci Kongresi'

Sarıkamış’ta 'Ulusal Yerel Yönetimler Öğrenci Kongresi'

5'incisi düzenlenen 'Ulusal Yerel Yönetimler Öğrenci Kongresi' Sarıkamış’ta başladı.

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Sarıkamış Meslek Yüksekokulu bünyesinde, Kars Valiliği, Sarıkamış Kaymakamlığı, Sarıkamış Belediyesi ve Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA)’nın katkılarıyla bu yıl 5'incisi düzenlenen 'Ulusal Yerel Yönetimler Öğrenci Kongresi' Sarıkamış’ta başladı. 

Sarıkamış Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda düzenlenen kongrenin açılış konuşmasını yapan Vali Günay Özdemir, beş yıldır yapılan yerel yönetimler öğrenci kongrelerinin ülkenin geleceği açısından çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Özdemir. her yıl yerel yönetimler kongresinin yapılmasının hızla değişen dünya koşullarını takip etme açısından önemli olduğunu söyledi.

“YEREL YÖNETİMLERDE ASIL PAYDAŞ HALK OLDUĞU İÇİN BU TÜR ORGANİZASYONLARDA HALKINDA OLMASI GEREKİR”

Yerel yönetimlerde asıl paydaşın halk oldunun altını çizen Özdemir, bu tür organizasyonlarda halkın olması gerektiğini vurguladı.

Kars Valisi Günay Özdemir, “Biz kendi kültürümüze dayalı, kendi değerlerimize ve yapımıza dayalı bir sistem geliştirmediğimiz sürece ne dünyada söz sahibi olabiliriz, nede geleceği yöneten, belirleyen bir anlayışımız olabilir. Öncelikle gençlerimize söylüyorum, biz geçmişimizi iyi bileceğiz, bugünümüzü iyi değerlendireceğiz ve geleceğimizi iyi planlayıp iyi yöneteceğiz. Eğer biz bunu yapabilirsek dünyada da söz sahibi olabiliriz. Ayrıca yerel yönetimlerde asıl paydaş halk olduğu için bu tür organizasyonlarda halkında olması gerekir. Burada yerel yöneticiler, akademisyenler ve öğrenciler var. Acaba halkımız bu konuda ne düşünüyor, beklentiler nelerdir bilmeliyiz. Bundan sonraki çalışmalarda da halkı göz ardı etmeyecek şekilde organizeler yapmalıyız” dedi.

“YEREL YÖNETİCİLER, ALT VE ÜST YAPI ÇALIŞMALARINDA PROJELERİNİ HALKA İYİ ANLATMASININ YANI SIRA VATANDAŞIN KALBİNE GİDEN YOLU DA BULMASI LAZIM”

Yerel yöneticilerin belediye çalışmlarını halka çok iyi anlatması gerektiğini ifade eden Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, ulusal anlamda böyle bir kongrenin Sarıkamış’ta yapılmasından dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.
Başkan Göksal Toksoy, “Yerel yöneticiler, alt ve üst yapı çalışmalarında projelerini halka iyi anlatmasının yanı sıra vatandaşın kalbine giden yolu da bulması lazım. Biz, yerel yöneticilerin tek amacı ve yaptığı bütün icraatlar, halkın daha mutlu ve daha rahat yaşam sürmelerini sağlamak içindir. İnşallah beşincisi yapılan bu kongremizde bölgemize, ülkemize hayırlı neticeler ortaya çıkar” diye konuştu.

Sarıkamış Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yüksel Koçak ise, kongrenin organize edilmesinin kolay olmadığını, bu manada destek veren kişi ve kurumlara teşekkür etti.

Sarıkamış’ta düzenlenen ve iki gün sürecek olan kongrenin açılışına, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, SERKA Genel Sekreteri Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Sarıkamış Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Üzümcü, Türkiye’nin farklı Üniversitelerinden gelen akademisyenler ile öğrenciler katıldı. iha

Önceki ve Sonraki Haberler