Sarıkamış’ta Üniversite Adaylarına Ücretsiz Kurslar Başladı

Sarıkamış’ta Üniversite Adaylarına Ücretsiz Kurslar Başladı

Kars Sarıkamış İlçesinde lise mezunlarına yönelik ücretsiz LYS-YGS kursları başladı.

Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün ortaklaşa düzenledikleri kurslar, Sarıkamış Şehit Fikret Gündüz Ortaokulunda başladı.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Atakan Karabağ, kursa başlayan üniversite adaylarına yaptığı konuşmada, Sarıkamış’ta üniversiteye hazırlanan gençlere bir nebze olsun katkı sağlamak için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Branşlarında ehil olan öğretmenlerin kurs vereceğini belirten Karabağ, ”Lise mezunu olan arkadaşlarımızın kaygılarını ortadan kaldıracak bir çalışma yaptık. Hiç endişe etmeyin bizler, sizlerin üniversiteye girmeniz için her türlü fedakarlığı yapacağız. Sizlerin de kurslara riayet etmeniz ve disiplinli çalışmanız gerekir. Şimdiden başarılar diliyorum ”diye konuştu.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ümran Ekinci’de, dershaneleri aratmayacak hatta daha da başarılı olacaklarını ifade ederek, öğrencilerin hayallerindeki üniversitelere yerleşmeleri için her türlü imkanı sunacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Şube Müdürleri Atakan Karabağ, Erdal Karakurt ile okulun müdür yardımcıları Hakan Şahin ve Gözde Karakaş, sınıflarda incelemelerde bulundu.

Kursa başlayan Üniversite adayları Türkçe, matematik, fen bilimleri ve sosyal bilimler gibi alanlarda hafta sonları 16 saat ders görecek.

ucretsiz-kurs-sarikamis-(1).jpgucretsiz-kurs-sarikamis-(2).jpg

kha

Önceki ve Sonraki Haberler