Sarıkamış’ta Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Heyecanı

Sarıkamış’ta Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Heyecanı

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı başlaması nedeniyle Şehit Fikret Gündüz İlkokulunda program düzenlendi.

Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman,yaptığı konuşmada,yeni bir eğitim ve öğretim yılına daha başlamanın coşku ve heyecanı içinde bulunduklarını söyledi.

Çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmanın yolunun ancak bilgi ile olduğunu belirten Karaman," İlköğretim geleceğe atılan ilk adımdır. Geleceğimizin teminatı olan sizlerin en iyi şekilde eğitim görmeniz için bütün imkanları seferber ediyoruz.Hayatımız boyunca gerekli olan bilgi ve becerilerin temeli okulda atılır.Bu temelin güçlü olması için çok çalışmamız lazım.Gelecek günler sizinle güzelleşecek.Yurdumuz sizlerle daha güçlü olacak.O yüzden öğrenme çabanızı ömür boyu sürdürmelisiniz. Öğretmenlerinizin bilgi ve deneyimlerinden sürekli faydalanmalısınız.Yeni eğitim-öğretim yılınızın hayırlı olmasını temenni ediyorum "diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Atakan Karabağ ise,Okulların hedefinin bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen, dinamik, özgüvenli bir nesil yetiştirmek olduğunu belirtti.

Eğitim seviyesini daha üst seviyelere çıkarmak için çalıştıklarını ifade eden Karabağ,"Bizim görevimiz sizleri, yararlı ve uygar bir insan olarak yetiştirmektir. Eğitilmemiş toplumlar uygar olamazlar, gelişemezler, ayakta kalamazlar. Okulun bütün olanaklarından yararlanınız. Öğretmenlerinizden, en iyi biçimde faydalanınız. Düzenli çalışınız. Çünkü başarılı olmanın yolu, düzenli ve disiplinli çalışmaktan geçer. 

Sizlerin en iyi şekilde yetişmesini sağlayan öğretmenlerimiz kuşkusuz bu çetin yolda fedakarlık gösterecekler.Eğitim ordusunun tüm neferlerinin de bu fedakarlıktan kaçınmayacağı inancını taşıyorum" dedi.

Program, öğrencilerin şiir okuması, halk oyunları gösterisi ve 1. Sınıf öğrencilerine hoş geldin çiçeğinin verilmesiyle sona erdi.

Programa,9’uncu Komando Tugay Komutanı Piyade Albay Bilgin Çetinbağ, Belediye Başkanı Göksal Toksoy, daire amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile öğrenci ve veliler katıldı.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler