Sarıkamış'ta Yıl Sonu Sergisi

Sarıkamış'ta Yıl Sonu Sergisi

Kars Sarıkamış Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde eğitim alan kursiyerler sergi açtı.

Serginin açılışına, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cemalettin Güven, Şube Müdürü Yener Kaya, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Harun Yılmaz, Sarıkamış Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Zekeriya Enis, kurum amirleri, il genel meclisi üyeleri, AK Parti ilçe başkanı Serkant Aykul, okul müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Toksoy, burada yaptığı konuşmada, bayanların üreterek ülke ekonomisine katma değer kazandırmalarının önemli olduğunu söyledi.

Üretmeyen toplumların ayakta durmasının zor olacağını vurgulayan Toksoy, "Sarıkamış’ta son yıllarda gerek hükümet, gerekse devlet tarafından yapılan önemli yatırımlar hayata geçiyor. Özellikle Sarıkamış şehitleriyle ilgili anıtlar, tören alanları, müze ve diğer sosyal tesisler tamamlandığında buralar turist akınına uğrayacak. Bu anlamda bayanların el emeği ve göz nuru ile ürettiği bu eşyalar büyük önem kazanarak ekonomik olarak iyi bir potansiyel oluşturacak. Bu nedenle bayanlar şimdiden üretime yönelik kendilerini hazırlaması lazım ”dedi.

Enis ise, ”Halk Eğitim Merkezi olarak cumartesi, pazar günleri dahil olmak üzere 12 ay sürekli çalıştıklarını belirterek, ”Amacımız bireylere, ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda, çeşitli süre ve düzeylerde hayat boyu eğitim, öğretim rehberlik ve uygulama eğitimlerini aktarmaktır ”ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından davetliler, el sanatları, üç boyutlu kabartma resim, ahşap boyama, çini,  takı tasarım ve dikiş nakış ürünlerinin yer aldığı sergiyi gezdi. Sergi bir hafta süreyle açık kalacak

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler