Sarıkamış’ta Yol ve Yağmur Suyu Kanal Çalışmaları Devam Ediyor

Sarıkamış’ta Yol ve Yağmur Suyu Kanal Çalışmaları Devam Ediyor

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, “Şehitler diyarı turizm merkezi Sarıkamış’ı hak ettiği yere getirmek için personelimizle gece gündüz, kar kış demeden çalışıyoruz" dedi.

Tacettin DURMUŞ / SARIKAMIŞ

Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi oteller bölgesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli Sarıkamış Belediyesi tarafından yaptırılan proje kapsamında yol ve yağmur suyu kanal çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Bölgede gece gündüz demeden çalışmaları yerinde inceleyen  Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, inşaat mevsiminin 2 bin 200 rakımlı Sarıkamış'ta çok kısa olduğunu buna rağmen çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi.

Olumsuz hava koşullarına rağmen projede önemli aşama kaydettiklerini anlatan Toksoy,"Bu kapsamda yolların alt yapılarını, dolgularını tamamladık. Temel malzemesi çekildi ve  şu anda bir bölümünü sıcak asfalt yapıyoruz. Bu tamamlandıktan sonra gelecek senede aşınma tabakasını atacağız. Dolayısıyla yol kaplamalarımızı tamamlamış olacağız" dedi.

Oteller bölgesindeki ana yolların çok hızlı bir şekilde düzenlendiğini belirten Toksoy: "Telesiyejler kısmına giden yolumuzun standardını çok yükselttik. Oraya da doğal bazalt, taş küp yaptık. Geri  kalan bazı bölümlerin ise doğal parke taşını  bir hafta içerisinde tamamlayacağız. Yani  kış şartlarında araçlar yüzde 7 eğimle  rahatlıkla kayak merkezine çıkabilecekler. Bu arada yağmur suyu kanallarının yüzde 90'ını tamamladık. Kanalizasyon şebekesi tamamlandı. Kar oyun  alanları çevre düzenlenmesi ve  atık su arıtma tesisimiz bitti. Günü birlik tesisle ticaret merkezimizde inşallah 15-20 gün içerisinde hizmete hazır duruma gelecek. Şehitler diyarı turizm merkezi ilçemizi hak ettiği yere getirmek için personelimizle gece gündüz, kar kış demeden çalışıyoruz. Bu manada özveriyle çalışan Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimize, yüklenici firma çalışanlarına canı gönülden teşekkür ediyorum." dedi. 

sarikamis’ta-yol-ve-yagmur-suyu-kanal-calismalari-devam-ediyor-(1).jpgsarikamis’ta-yol-ve-yagmur-suyu-kanal-calismalari-devam-ediyor-(2).jpgsarikamis’ta-yol-ve-yagmur-suyu-kanal-calismalari-devam-ediyor-(3).jpgsarikamis’ta-yol-ve-yagmur-suyu-kanal-calismalari-devam-ediyor-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler