Satılamayan Kurbanlıklar Alınacak

Satılamayan Kurbanlıklar Alınacak

Et ve Süt Kurumu, üreticinin elinde kalan kurbanlıkları satın alacağı fiyatı açıkladı.

Satılamayan Kurbanlıklar Alınacak

Et ve Süt Kurumu, üreticinin elinde kalan kurbanlıkları satın alacağı fiyatı açıkladı. Kurumun sitesinden duyurduğu açıklamaya göre, fiyatlar hayvanların cinsiyet ve kilolarına göre değişiyor.
Satılamayan Kurbanlıklar Alınacak
 

Asgari kilogram fiyatı dişi canlı kasaplık sığırlarda 6,25, erkek canlı kasaplık sığırlarda 8,50 TL olarak belirlendi. 400 kilogram ve üzerindeki erkek canlı kasaplık sığırların kilosu ise en yüksek bedel olan 9 TL’den alınacak. Kurum, daha önce Kurban Bayramı dolayısıyla pazara çıkarılan ancak satılamayan büyükbaş hayvanları alacağını duyurmuştu. Alımlar, 18 Ekim ile 2 Kasım 2013 tarihleri arasında Adana, Ağrı, Bingöl, Diyarbakır, Erzurum, Sakarya, Sincan, Van ve Yozgat’taki kombinelerde yapılacak.

Canlı kilo ağırlığından yüzde 8 tokluk firesi düşülecek. Açıklamada şöyle denildi:
"Asgari 400 Kg. ve üzeri canlı ağırlıktaki erkek canlı kasaplık sığırların canlı kantar tartımlarından %8 tokluk firesi düşülmek kaydıyla % 50’si peşin, kalanı 30 gün vade ile azami 9 TL/Canlı Kg. üzerinden birinci kalite olarak,

2. Asgari 320 Kg - 399 Kg aralığındaki erkek canlı kasaplık sığırların canlı kantar tartımlarından %8 tokluk firesi düşülmek kaydıyla % 50’si peşin, kalanı 30 gün vade ile azami 8,50 TL/Canlı Kg. üzerinden ikinci kalite olarak,

3. Asgari 300 Kg ve üzeri dişi canlı kasaplık sığırların ise canlı kantar tartımlarından %8 tokluk firesi düşülmek kaydıyla % 50’si peşin, kalanı 30 gün vade ile azami 6,25 TL/Canlı Kg. üzerinden üçüncü kalite olarak, alımları geçekleştirilecektir."

Önceki ve Sonraki Haberler