SATURDER, EMİTT 2017 Sonuç Raporunu Açıkladı

SATURDER, EMİTT 2017 Sonuç Raporunu Açıkladı

Sarıkamış Turizm Derneği (SATURDER) bu yıl 21. düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarının sonuç raporunu açıkladı.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com (Özel Haber)

Sarıkamış Turizm Derneği (SATURDER)'in açıkladığı EMİTT 2017 Sonuç Raporunu şöyle:

"Turizm ve seyahat anlamında şehri tanıtmak adına ve kalkınma konusunda ciddi faydalarının olduğuna inanılan EMİTT fuarı kapılarını bir kez daha açtı.

Bakanların, Sivil Toplum temsilcilerinin, siyasilerin ve fuara katılım sağlayan İllerin Valilerinin hazır bulunduğu EMİTT fuarı için görkemli bir açılış töreni düzenlendi.

Kars Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü; 26–29 Ocak 2017 tarihlerinde İstanbul’da Tüyap Beylikdüzü Fuar alanında düzenlenen Türkiye’nin, Doğu Akdeniz ve Avrasya’nın En büyük Turizm Fuarı olan EMİTT 2017 21. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına katıldı.

Bu yıl 21’incisi düzenlenen ve 70’i aşkın ülkenin yer aldığı fuara,Otel İşletmeleri, Turizm İşletmeleri, Tur Operatörleri, Seyahat Acentaları, Turizm Tedarikçileri, Resmi Kurumlar, Diplomatik Temsilcilikler, Etkinlik Organizatörleri, Akademik Kurum Ve Kuruluşların katıldığı ve çok sayıda ülkeninde ziyaret ettiği fuar da Kars ve Sarıkamış kendine has değerlerle vitrindeydi.

Bu yıl fuara Kars Valiliği ve Sarıkamış Kayak Merkezi olarak iki farklı salonda stant kurularak,İlimiz ve Kış turizm merkezi Sarıkamış tanıtıldı. Fuarda; hem ilimizin tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtılmasında, hem de Otel ve Acentelerimizin yeni müşterilerle tanışma ve bir araya gelme yönünde kısa sürede önemli bir katkı sağlaması beklemektedir.

Ayrıca, Ulusal basınla Röportajlar yapılarak, uluslararası tur operatörleri, seyahat acentaları ile ikili görüşmeler gerçekleştirilmiştir.

Kars Valiliği,Kars Belediye Başkanlığı,İl Kültür Turizm Müdürlüğü,İl Özel İdaresi,Kars Ticaret ve Sanayi Odası,Sarıkamış Kaymakamlığı,Sarıkamış Belediye Başkanlığı , Serhat kalkınma ajansının ve turizm sektör temsilcilerinin katkılarıyla, EMİTT 2017 Doğu Akdeniz uluslar arası turizm ve seyahat fuarında; hedefimiz önümüzdeki yıllarda ilimizin yurtiçinden ve yurt dışından gelecek olan turist sayısını arttıracaktır.

Fuarların amacına ulaşmasının en büyük göstergesi kamu ve özel turizm temsilcilerin ortak hareket etmesidir. Yaklaşık olarak 10 yıldır EMİTT, 6 yıllık süreçte ise Yurtdışı turizm fuarlarına katılmaktayız. Bu konuda oldukça tecrübeye sahip olmakla birlikte başarıya gidilmesindeki ana unsurlar olan ikili görüşmeler, stant tasarımı ve stant içi hizmet konusunda da belli bir birikimimiz mevcuttur. Geçmiş yıllarda Fuar hazırlıklarına öncelikle stant tasarımı, yapılacak ikramlar, hediyelik eşyalar ve yöresel unsurlar vb. birçok toplantı yapılarak ortak karar verilirdi, ama nedense bu yıl için Sarıkamış Turizm temsilcilerinin son 3 güne kadar Sarıkamış Kayak Merkezi standında yer verilmeyeceği söylendi. Durumu sayın valimize bildirerek stantta Dernek olarak bizlere yer verilmeyeceğini aktardık. Sayın valimizin böyle bir unsurun olmadığını hep birlikte Kars ve Sarıkamış kayak merkezinin tanıtılmasında el birliği ile gerçekleştirebileceğimizi söyledi. Bizler de Dernek olarak eksik birkaç husus ile birlikte fuara katılım sağladık. Sayın valimizin bu özverili bakışı ve bizlere vermiş olduğu güven ile birlikte önümüzdeki yıllarda yapılacak olan fuarlara daha hazırlıklı ve el birliği ile katılım sağlayacağız.

Sayın Rahmi Doğan valimizin Turizm fuarlarına ne kadar önem verdiği aşikârdır. Kendileri ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucu önümüzdeki aylarda yapılacak olan MOSKOVA ve DUBAİ turizm fuarlarına KOSGEB destekli olarak Kars Ticaret ve Sanayii Odası aracılığıyla SATURDER üyeleri olarak katılım sağlayacağız. İlimiz ve ilçemizin tanıtılmasında elbirliği ile katkıda bulunacağız.

Sonuç olarak, Sayın Rahmi Doğan valimiz başkanlığında katılan bu fuarda İlimiz ve İlçelerin tarihi ve kültürel değerleri, Sarıkamış Kayak Merkezinin tanıtılmasında oldukça fayda sağlamıştır. Yapılan ikili görüşmelerin sonuçlarını en kısa sürede alacağız. Katılımdan dolayı emeği geçen tüm kamu kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz."

saturder,-emitt-2017-sonuc-raporunu-acikladi-(1).jpgsaturder,-emitt-2017-sonuc-raporunu-acikladi-(5).jpgsaturder,-emitt-2017-sonuc-raporunu-acikladi-(6).jpgsaturder,-emitt-2017-sonuc-raporunu-acikladi-(8).jpgsaturder,-emitt-2017-sonuc-raporunu-acikladi-(2).jpgsaturder,-emitt-2017-sonuc-raporunu-acikladi-(3).jpgsaturder,-emitt-2017-sonuc-raporunu-acikladi-(4).jpgsaturder,-emitt-2017-sonuc-raporunu-acikladi-(7).jpgsaturder,-emitt-2017-sonuc-raporunu-acikladi-(9).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler