SATURDER toplandı

SATURDER toplandı

Sarıkamış Turizm Derneği Başkanı Mir Hasan TAŞ başkanlığında Sarıkamış Snow Flake Otelde dernek yönetim toplantısı düzenledi.

SATURDER toplandı

Sarıkamış Turizm Derneği Başkanı Mir Hasan TAŞ başkanlığında Sarıkamış Snow Flake Otelde dernek yönetim toplantısı düzenledi.

Konu hakkında bilgi aldığımız SATURDER Başkanı Mir Hasan TAŞ”Sarıkamış Turizm Derneği olarak gündem deki konulara ilişkin yapmış olduğumuz toplantı neticesinde; aşağıdaki kararlar alınmıştır.

•2015 yılı Uluslararası Turizm Fuarına (EMİTT) dernek bünyesindeki Otellerin katılım ile gerekli tanıtımda katkıda bulunduk, fakat Kars Valiliği standı  konumu iller bazında uygun olabilir fakat oteller olarak uygun salonda olmadığı kanısındayız. Birçok görüşme yapılmadığı gibi, ziyarete gelen acentelerle rahat bir görüşme sağlanamamıştır. Önümüzdeki yıl Sarıkamış Otelleri olarak acente veya otellerin bulunduğu salonda standın oluşturulması talebimizdir.

•Otellerin sezon dönemi müşteri yoğunluğuna baktığımızda sezon oldukça düşük seyirde devam etmektedir. Bu konuda yapmış olduğumuz görüşmelerde uçak fiyatlarının yüksek oluşu ve sefer saatleri müşteriler ve diğer acenteler tarafından belirtilmektedir. Yıllarca bu hususu ilgili makamlara iletmemize rağmen henüz bir sonuç alınamamıştır. Bu durum yatırım yapan sektör ve ilçeye büyük zarar vermektedir. Bizlerde oteller birliği olarak her otel de info masası oluşturup uçak sefer saatleri ve fiyatları konusunda gelen misafirlere anket oluşturmaktayız. Daha sonra toplanacak olan anket formları aracılığıyla ilgili Bakanlıklara müracaat etmemiz elzemdir.

•Meteoroloji verilerinin sağlıklı yansımadığı hususunu defalarca dile getirmemize rağmen halen aynı durumun devam ettiği,

•Sarıkamış Oteller birliği olarak 02-04 NİSAN tarihleri arasında yapılacak olan AZERBEYCAN 14. AITF Bakü Turizm Fuarı ve Mart ayında İran –Tebriz ziyaretlerimiz ile Acentelerin bilgilendirilmesi gerektiği,

•Sarıkamış Oteller Birliği olarak Sarıkamış İlçesini kapsayacak kapsamlı ve profesyonel bir çekim ekibi ile tüm oteller dahil tek bir kitapçık (Türkçe/İngilizce/Rusca), Broşür, Cd, Dergi, Sarıkamış ve Oteller konulu Kısa film hazırlıkları ve tüm çalışmalarımız devam etmektedir.

Dernek olarak Sarıkamış İlçesinin tanıtımı ve misafir yoğunluğunu artırmak için gereken her türlü çalışmaların devam edeceği,

Sarıkamış’ta Turizmin gelişmesine yönelik yapılacak unsurlara ilişkin, Sarıkamış Turizm Derneği Başkanı Mir Hasan TAŞ’ın geçmiş günlerde yapılan toplantıda Kars Valisi Günay ÖZDEMİR’e Kars Milletvekilleri Ahmet ARSLAN ve Yunus KILIÇ’a  Sunmuş olduğu dosyada Kar Festivallerinin yapılması gerektiği konusunda dernek olarak istekte bulunulduğu, yetkililerde buna duyarlı kaldığı Kar Festival’ı ve Ofrood oyunları birleştirilerek geniş çaplı organizasyon yapıldı.

Konu hakkında bilgi aldığımız Sarıkamış Turizm Derneği (SATURDER) başkanı Mir Hasan TAŞ “ SATURDER olarak İlçemizin tanıtılması yönünde gerekli aktivitelerin yapılması gerektiğini ilgili dosyada sayın Valimize,Milletvekillerimize,Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza toplantıda sunmuştum. Çünkü geçmiş yıllarda bu tür etkinlikler yapılarak ilçenin tanıtılmasına büyük katkılar sunmaktaydı. Bu amaçla sayın yetkililerde bu konuya duyarlı kalarak bu organizasyon yapıldı. Ayrıca yönetim kurulu üyeliğini yapmakta olduğum EKSİ 36 derneğinin artık geleneksel hale getirmeyi planlandığı  Ofrood oyunları ile Kar Festivalinin bütünleşmesi ’ne karşı olduğumuzu belirtmek isterim. Çünkü EKSİ 36 Derneği  artık bu Organizasyonun geleneksel hale getirmiştir. Derneğe gönül veren ve üstün gayretlerle çalışan tüm yöneticilerine ayrıca teşekkür ederim. Gerçekten büyük emek sarf ettiler. İlçenin tanıtılmasına büyük katkıları olmuştur. Kar Festivalini başka bir günde ve daha geniş çaplı yaparak İlçe için tekrar gündem oluşturabilirdik. Âmâ hayırlısı önümüzdeki yıl daha kapsamlı iki organizasyonu farklı günlerde yapacağımızı ümit ederek, Büyük katkıları olan başta sayın Valime,Kaymakamıma,Belediye başkanıma,Eksi 36 Dernek Yönetim Kurulu Üyelerine, Organizasyonda  ikramlarda bulunan SATURDER üyelerine ve görev alan Tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarına teşekkür ederim.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler