Seçim Startı Buradan Verildi!

Seçim Startı Buradan Verildi!

HDP, SEÇİM STARTINI SARIKAMIŞ ŞEHİTLİĞİNDE VERDİ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars Milletvekili adayları ve partililer Sarıkamış şehitliğini ziyaret ederek, Allah-u Ekber dağlarında donarak şehit olan 90 bin asker için “Fatiha” okuyup saygı duruşunda bulundular. HDP adayları daha sonra ilk seçim bürosunu da Sarıkamış ilçesinde açarak seçimlerin “hayırlı olması” dileğinde bulundular.

Yaklaşan 7 Haziran genel seçimler öncesi siyasi partiler seçim çalışmalarını bir bir vermeye başladı. HDP Milletvekili Adayları Ayhan Bilgen, Şafak Özanlı ve Önder Fidanboy da partililerle birlikte Sarıkamış şehitliğine giderek seçim startını burada yaptıkları dualar eşliğinde verdiler. Şehitliğin gezilmesinin ardından bir açıklama yapan HDP 1. sıra Milletvekili adayı Ayhan Bilgen; “100 yıl öncesinin kırılmalarının bir benzerini yaşadığımız bir dönemdeyiz” dedi. Bilgen ayrıca, “Ortadoğu’da bulunan halklar ya rejimlerinin ya da haritalarının değiştiği bir dönemi yaşıyorlar; geçmişte nasıl ki Diyarbakır’dan Kars’tan insanlarımız Çanakkale’ye giderek orayı savunurken şehit olmuşlarsa, Kudüs’ten Manisa’ya hatta Edirne’den gelen insanlarımız da burada Sarıkamış’ta şehit olmuşlardır” dedi.

Bilgen daha sonra şunları söyledi:

“Daha fazla ölümlerin yaşanmadığı, kimsenin kurban edilmediği bir coğrafyada yaşamak istiyoruz. 100 yıl önce maceraperest, kendi hırslarıyla hareket eden siyasiler, nasıl insanlarımızın bir kurşun dahi atmadan açlıktan ve donarak ölmesine sebebiyet vermişse, bugün de siyasilerin yanlışlarının bedelini halklar, insanlarımız gençlerimiz ödemek zorunda kalıyorlar. Bunların bir daha yaşanmamasını diliyor hatıraları önünde saygıyla eğiliyor ve birer Fatiha göndermek istiyoruz.”

Sarıkamış şehitleri için “Fatiha” okunmasının ardından bir açıklama yapan HDP 3. sıra Milletvekili adayı Önder Fidanboy ise “Burada savaşmadan sadece donarak hayatını kaybeden şehitlerimiz ve devrim şehitleri için saygı duruşunda bulunmak istiyoruz” dedi ve bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasından sonra milletvekili adayları ve partililer Sarıkamış ilçesine giderek, seçim bürosunun açılışına katıldılar.

Milletvekili adayları burada da kısa birer konuşma yaparak, yaklaşan genel seçimler öncesinde Halkların Demokratik Partisinin vizyonu ve çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

Konuşmalardan sonra ilçe seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi ardından da milletvekili adayları ve partililer ilçe merkezinde esnafı dolaşarak kendilerini tanıtıp destek istediler.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler