‘Şehirler, Kültürler ve Yöremiz'

‘Şehirler, Kültürler ve Yöremiz'

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Şehirler, Kültürler ve Yöremiz Projesi' kapsamında gençler, komşu şehirlerde farklı kültürleri, tarihi ve doğal güzellikleri görüp tanıma fırsatı buluyor.

Fatih BAYRAMBEY / karsmanset.com

Gençlik ve spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü’nce Gençlik Merkezleri aracılığı ile yürütülen 'Şehirler, Kültürler ve Yöremiz Projesi' başladı.

Gençlerin Türkiye’nin doğal güzelliklerini görmeleri, muhteşem tarihini ve kültürel değerlerini öğrenmeleri, medeniyeti, şehirleri ve kültürü tanımaları için başlatılmış olan projede, gençlerin kendini rahat ifade edebilmeleri, özgüven sahibi, sosyal iletişim becerilerini geliştirmeleri hedefleniyor. Ayrıca proje kapsamında gezip görerek öğrenen gençlerin varlıklarının sosyal barışa, kardeşlik ve huzura hizmet edeceği bilincine ulaşmaları hedefleniyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği "Şehirler, Kültürler ve Yörelerimiz Projesi" kapsamında Kars'tan 2 grup toplamda 80 öğrenci ile Ardahan ve Erzurum illerini ziyaret etti.

Kars Gençlik Merkezinden yapılan açıklamaya göre; "14-29 yaş arası Gençlerin  merak ettikleri ve daha önce görme fırsatı elde edemedikleri yerleri ziyaret ederek, muhteşem tarihini ve kültürel değerlerini öğrenmeleri, Anadolu'da kök salıp büyümüş derin ve heybetli medeniyetimizi, şehirlerimizi ve kültürümüzü tanımaları amacıyla düzenlenen proje kapsamında;  kendi imkanlarıyla yaşadığı ili veya komşu illeri görme fırsatı elde edemeyen, gençlik faaliyetlerine katılamayan, gençlerin öncelikle faydalandırıldığı proje kapsamında  gezilere katılmak isteyen gençlerin ayrıntılı bilgi için Gençlik Merkezimizle iletişime geçebilirler."

Öte yandan proje kapsamında Ağrı ve Iğdır illerine de  günübirlik gezilerin olacağı belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler