Şehit Aileleri İçin Kermes

Şehit Aileleri İçin Kermes

Kars Emniyet Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürlüğü iş birliğiyle Şehit Aileler Vakfı yararına kermes düzenledi. 26 polis eşinin 6 ay boyunca Subatan Polis Lojmanlarında gördükleri kursun ürünleri bugün görücüye çıktı.

Şehit Aileleri İçin Kermes

Kars Emniyet Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürlüğü iş birliğiyle Şehit Aileler Vakfı yararına kermes düzenledi. 26 polis eşinin 6 ay boyunca Subatan Polis Lojmanlarında gördükleri kursun ürünleri bugün görücüye çıktı.

Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı yararına düzenlenen Gazi Ahmet Muhtar Paşa (GAMP) Sergi Salonu’ndaki yardım kermesinin açılışı Vali Vekili Cevat Uyanık, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, Belediye Başkan yardımcısı Ferit Yenice, Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış tarafından yapıldı. Şehit ve Gazi Aileleri Derneği başkanı Muhsin Ağcay ve daire amirlerinin de katıldığı sergideki polis eşlerinin el emeği göz nuru eserleri tek tek incelendi. Satışların da yapıldığı sergiye katılanlar eserlerden satın alarak şehit ailelerine katkı sundular.

Kermesle birlikte açılan el sanatları ve resim sergisi de büyük ilgi gördü. 3 boyutlu resimler, yağlı boya tabloları, masa süsleri ve daha onlarca eser katılımcıların beğenisine sunuldu.

Polis eşlerini çocukları da yalnız bırakmadılar. Ayşe Tuana Kütük de annesi Fulya Kütük’ün işlediği yastıkları arkadaşlarına tanıttı. Tauna daha sonra da GAMP konağı bahçesindeki kadın figürlü heykele sarılarak Anneler Gününe yaptığı hazırlığı anlattı.

Emniyet Müdürü Ercan Çakmak sergi açılışından sonra yaptığı açıklamada, “Polis eşlerinin vakitlerini değerlendirmesi ve bir hobi kazanmaları için Subatan Polis Lojmanlarında bir yer ayarladık. Sağ olsunlar Milli Eğitim Müdürlüğü de hocaları görevlendirdi. Ardından da polis eşleri şehit ailelerine yardım için el becerilerini değerlendirdiler, resimler yaptılar ve buradan elde edilecek geliri de şehit aileleri yardım derneğine bağış yapacağız. Güzel bir uğraş ve amacı da güzel. İnşallah Kars halkı da buraya gelir, polis ailelerinin yaptıklarını görür ve şehitlerimize yardımcı olurlar.” dedi.

Kursiyerlerde duygularını şöyle dile getirdiler:

Sevcan Kalkan, “kursumuz elişi kursu. Ahşaplarımız var, havlularımız var, kurdele var, tel kırma var, 3 boyutlu resimlerimiz var. Hepimiz polis eşleriyiz. Kermesimiz şehit aileleri için ve hepimiz de o amaç için bugün buradayız.”

Semra Bektaş, “Subatan Polis Lojmanlarının içinde kursu gördük. Arkadaşlarımız küçük çocuklarıyla bile kursa geldiler. Bu imkan çok güzel bir imkandı ve hepimiz bunu güzel bir şekilde değerlendirmek istedik. İmkanların hepsi sunuldu ve dışarıya bile gitmedik. Ayrıca eşlerimiz bize maddi ve manevi destek verdiler. Eşlerimize de buradan sizlerin aracılığıyla teşekkür ediyoruz.”

Özlem Helva, “Polis aileleri olarak böyle bir hizmetin içinde bulunmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Boş zamanlarımızı bu şekilde değerlendirdiğimiz içinde çok mutluyuz. İnşallah her şey istediğimiz gibi olur. İnşallah güzel satışlarımız olur ve yerlerine ulaşır.”

Fulya Kütük, “Bizler polis eşleri olarak Subatan Polis Lojmanlarında şehit ailelerine yardım için bir araya geldik. Her zaman şehit ailelerinin yanındayız ve her zaman onların arkalarındayız. Onların acılarına da ortak olup her zaman destek olmaya çalışacağız. Elimizden geldiği kadarıyla bunu gönülden yapacağız. İnşallah seneye de nasip olur ve bu kursu yine yaparız. Böylelikle yine şehit ailelerine ufakta olsa yardımımız olur.”

Pınar Hazar, “Dışarıdan bu kursu katılıyorum. Bizler polis aileleri için varız, şehitler için varız.” kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler