Şehit ve Gazilerimiz Bizim Baş Tacımız

Şehit ve Gazilerimiz Bizim Baş Tacımız

Kağızman Kaymakamı Musa Üçgül, Şehit aileleri ve Gaziler onuruna iftar yemeği verdi.

Kağızman İlçe Müftüsü Yakup Belenin yapmış olduğu duayla başlayan program da, Kaymakam Üçgül, davete katılan şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilenerek bir süre sohbette bulundu.

Üçgül, “Sizler aziz şehitlerimizin bizlere hatırasısınız, yadigarısınız. Dolayısıyla devletimiz ve milletimiz sizlerin kıymetinizi, değerinizi her zaman bilecek ve hiçbir zaman unutmayacaktır. Çünkü; sizler en değerli varlıklarınızı; çocuklarınızı, eşlerinizi, kardeşlerinizi, yakınlarınızı, en sevdiklerinizi bu vatan için, bu millet için feda ettiniz. Hepsinin ruhu şad olsun. Değerli gazilerimiz; sizler ülkemizin birliği ve bütünlüğü, milletimizin huzur ve güvenliğini muhafaza etmek için üstün cesaret, feragat ve kahramanlıklar gösterdiniz, vatanınız için canlarınızı ortaya koydunuz, bu kutsal görev sırasında yaralanıp gazi oldunuz. Bunun herhangi bir karşılığı söz konusu olamaz. Bundan daha kıymetli, bundan daha büyük bir fedakarlıkta söz konusu olamaz. Bu vatan, bu millet size minnet ve şükran borçludur.” dedi

Vatan sevgisi ve kahramanlığın sembolü olan kahraman gazilerin ve şehitlerin yakınlarının her zaman yanında olmak, onlara sahip çıkmak ve hak ettikleri uygun yaşam koşullarını sağlamanın devletin öncelikli ve en önemli görevi olduğunu hatırlatan Kaymakam Üçgül, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aziz şehitlerimizin geride bıraktıkları emanetleri olan anne ve babaları, eş ve çocukları ile bu kutsal görev sırasında yaralanıp gazi olan vatandaşlarımıza sahip çıkılması, yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla özellikle son yıllarda devletimiz tarafından önemli yasal düzenlemeler yapılmıştır. Bu kapsamda 2011 yılında Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanlığı kurulmuş, istihdam hakları, maaşlar ve diğer destekler noktasında şehit yakınları ve gazilerimizi çok yakından ilgilendiren düzenlemeler kanunlaştırılmıştır. Bunlar bizleri gerçekten çok mutlu etmektedir. Şüphesiz ki çeşitli sorunlarınız, arzularınız, istekleriniz, talepleriniz olabilecektir. Bunları hiç çekinmeden hepimize, bütün devlet kademelerimize iletebilirsiniz. Şehit yakınları ve gazilerimizin sorunları ile bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da en hassas şekilde ilgilenilecektir.

İftar Programına, Cumhuriyet Savcıları ve Hakimlerimiz, İlçe Protokolü, Şehit ailesi ve Gazilerimiz ile Basın mensupları da katıldı.

sehit-ve-gazilerimiz-bizim-bas-tacimiz-(1).jpgsehit-ve-gazilerimiz-bizim-bas-tacimiz-(2).jpgsehit-ve-gazilerimiz-bizim-bas-tacimiz-(3).jpgsehit-ve-gazilerimiz-bizim-bas-tacimiz-(4).jpgsehit-ve-gazilerimiz-bizim-bas-tacimiz-(5).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler