Şehitler Diyarı Sarıkamış’ta Çanakkale Şehitleri Anıldı

Şehitler Diyarı Sarıkamış’ta Çanakkale Şehitleri Anıldı

Şehitler Diyarı Sarıkamış’ta 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yılı dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Düzenlenen anma programına, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Sarıkamış 9. Komando Tugay Komutanı Piyade Albay Bilgin Çetinbağ, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Cumhuriyet Savcısı Nurettin Adıgözel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Atakan Karabağ, kurum amirleri, gaziler, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan programda Tarih Öğretmeni Hüseyin Murat Temiz, günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaparak, Çanakkale Savaşları’nın Türk milletinin emperyalist güçler karşısında ebedi başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde yeniden dirilişinin dünya tarihine altın harflerle kazındığı eşi görülmemiş tarihi bir olay olduğunu söyledi.

Program, Sarıkamış Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Sarıkamış Gazipaşa Ortaokulu öğrencilerinin şiir okumasıyla devam etti. Gazipaşa Ortaokulu Müzik Öğretmeni Esra Aydın’ın öğrencilerden oluşturduğu halk müziği korosu izleyenlerden büyük beğeni aldı. “Destanlaşan Çanakkale” adlı oratoryo ise duygulu anlar yaşamasına neden oldu. Daha sonra resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödül verilmesiyle program sona erdi.

sehitler-diyari-sarikamis’ta-canakkale-sehitleri-anildi-(1).jpgsehitler-diyari-sarikamis’ta-canakkale-sehitleri-anildi-(2).jpgsehitler-diyari-sarikamis’ta-canakkale-sehitleri-anildi-(3).jpgsehitler-diyari-sarikamis’ta-canakkale-sehitleri-anildi-(4).jpgsehitler-diyari-sarikamis’ta-canakkale-sehitleri-anildi-(5).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler