Şehitler Diyarında Cumhuriyet Coşkusu!

Şehitler Diyarında Cumhuriyet Coşkusu!

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde Cumhuriyet coşkusu yaşandı.

Sabahın erken saatlerinde Türkiye Cumhuriyeti'nin 92. Kuruluş yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Kars’ın Sarıkamış ilçesinde de düzenlenen törenlerle kutlandı, Sarıkamış’ta coşku akşam ise yerini, simsiyah gökyüzündeki ışıl ışıl renklere bıraktı.

Sarıkamış’ta sabahın ilk ışıklarıyla başlayan kutlamalarda ilk olarak, Gaziler Meydanında bulunan Atatürk Anıtı’na çelenklerinin sunulmasının, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından, Hükümet Konağında Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, 9’uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Yetgin ve Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Cumhuriyet Baş Savcısı Engin Oğur, askeri ve sivil erkanın tebriklerini kabul etti. Daha sonra Hükümet Konağı önündeki Cumhuriyet Meydanında protokol üyeleri, tören alanını askeri araçla gezerek halkın, öğrencilerin ve askerlerin bayramını kutlanmasıyla son bulan programlar, akşam saatlerinde ise Sarıkamış halkına yapılan sürpriz havai fişek gösterisiyle daha da renklendi.

Sarıkamış Kaymakamlığı ve Sarıkamış Belediyesi tarafından ilçe Hükümet Konağı önünde organize edilen havai fişek gösterisine az sayıda vatandaş katılsa da, Sarıkamış semaları rengarenk ışıklarla süslendi. Havai fişek gösterisi öncesi Kars ve Sarıkamış’taki bazı gazeteciler adına Atatürk Anıtı önünde düzenlenen sürpriz ışıklı gösteri dikkat çekti. Havai fişek gösterisi Sarıkamış semalarını aydınlatırken, gösteriyi Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy ve ilçe halkı birlikte coşkuyla izledi.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy havai fişek gösterisi sonrasında yaptığı açıklamada şehitler diyarı Sarıkamış için Cumhuriyet’in çok büyük önem taşıdığını ifade ederek, “Biz şehitler diyarı Sarıkamış’ta Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92’nci yıl dönümünü kutlamak için çeşitli etkinlikler düzenledik. Vatandaşlarımız için farklı bir gösteri organize etmek istedik ve havai fişek gösterisiyle görsel bir şölen sunmaya karar verdik. Bu konuda emek eden arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. 90 bin şehidin olduğu, şehitler diyarı Sarıkamış’tan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, Bütün Türkiye’nin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler