Şehitleri Anma Etkinliğinde Sağlık Personelleri 24 Saat Mesai İle Çalıştı

Şehitleri Anma Etkinliğinde Sağlık Personelleri 24 Saat Mesai İle Çalıştı

“Türkiye Şehitleriyle Yürüyor” anma etkinlikleri çerçevesinde sağlık personellerinin çalışmaları göz doldurdu.

Enver Paşa komutasındaki Sarıkamış Harekatı’nda donarak şehit düşen 90 bin Mehmetçik, Sarıkamış Harekatının 102. yıldönümü vesilesiyle düzenlenen “Türkiye Şehitleriyle Yürüyor” anma etkinlikleri çerçevesinde 6-7-8 Ocak 2017 Kars’ın Sarıkamış İlçesinde gerçekleştirilen etkinliklerde Kars İl Sağlık Müdürlüğü geniş çaplı sağlık tedbirleri göz doldurdu.

Faaliyet kapsamında UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) 65 sağlık personeli ve 14 UMKE arazi tipi aracıyla, yine 46 adet 112 Acil Sağlık Hizmetleri görevlisi ve 13 adet 4x4 ambulansla programa katılırken, tam teşekküllü acil servis hizmeti sunabilecek 2 adet sahra hastanesi, aynı zamanda gelen misafirlere sağlık hizmeti verilebilmesi için 1 Tabip, 2 UMKE sağlık personeli ile konaklanan otelde klinik açarak programa katılan misafirlere 24 saat hizmet etti. Öte yandan Kars Sağlık Müdürlüğü ekipleri zorlu kış şartlarına rağmen gayretle ve özveriyle hizmet verdiği gözlendi.

Türkiye'nin dört bir tarafından gelen ve her yaştan on binlerce kişi, şehit düşen Mehmetçikleri anmak için Sarıkamış'ın Kızılçubuk Köyü'nde buluştu. Sarıkamış Harekatı sırasında donarak şehit düşen 90 bin Mehmetçik, “Türkiye Şehitleriyle Yürüyor” sloganıyla düzenlenen yürüyüşle anıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kars Vali Rahmi Doğan, AK Parti Kars Milletvekili, Selahattin Beyribey, Bölge Valileri, Kaymakamlar, Sağlık Bakanlığı saha koordinatörü Dr. Murat Küçükoğlu ve çok sayıda vatandaşın katıldığı programda, İl Sağlık Müdürü Dr. Zafer Yılmaz,  Müdür Yrd. Dr.Serhat Karakaya da hazır bulundu.

Konu ile ilgili Kars Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Yapılan faaliyetler ilimizin herhangi bir olağanüstü durumda sağlık yönünden hazırlıklı olduğunun göstergesidir. Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.” denildi.

sehitleri-anma-etkinliginde-saglik-personelleri-24-saat-mesai-ile-calisti-(5).jpgsehitleri-anma-etkinliginde-saglik-personelleri-24-saat-mesai-ile-calisti-(2).jpgsehitleri-anma-etkinliginde-saglik-personelleri-24-saat-mesai-ile-calisti-(3).jpgsehitleri-anma-etkinliginde-saglik-personelleri-24-saat-mesai-ile-calisti-(4).jpgsehitleri-anma-etkinliginde-saglik-personelleri-24-saat-mesai-ile-calisti-(1).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler