Selam Bahara Yolculuk

Selam Bahara Yolculuk

Yurt dışına giden öğretmenlerin neler yaşadığını merak edenler bu filme akın ediyor

Selam Bahara Yolculuk

Yurt dışına giden öğretmenlerin neler yaşadığını merak edenler bu filme akın ediyor

Türkiye genelinde 13 Mart’ta gösterime giren ‘Selam Bahara Yolculuk’ filmi yurt dışına giden öğretmenlerin neler yaşadıklarını gerçek hayattan aldığı konusu ile izleyicilerine aktarıyor. Kars’ta da Türkiye geneli ile aynı zamanda gösterime giren filim şehir sinemasında selpak satışlarını patlattı.

Yılın en iddialı yapımlarından olduğu ifade edilen ‘Selam Bahara Yolculuk’ yurt genelinde 880 binin aşan izlenme oranıyla, 4 Oscarlı ‘Birdman’ dahil vizyondaki tüm filmleri geride bıraktı. Kars’ta ise bir haftada 3 bine yakın kişinin izlemesiyle il rekorunu elde etti. Kars Şehir Sineması, Mart’ın 29’una kadar her gün saat 13:15’te filmi gösterime koymaya devam edecek.

Kars Şehir Sineması makinist Altay Beyhan, “Bu filmi her kesin izlemesini tavsiye ediyorum. Filim yurt dışına giden öğretmenler adına çok şey anlatıyor. Duygusal bir filim, seyrederken kendinizi filmin içinde buluyorsunuz. Kars’ta ilgi iyi bir hafta kadar gösterimde kalmaya devam edecek.”dedi.

SELPAK SATIŞLARI PATLADI

Filmin gözyaşları içerinde seyredildiği ve Kars Şehir Sineması büfesinde selpak satışlarının patladığına dikkat çeken Beyhan, “Filmin yorumlarını okurken dikkatime, izleyici bu filme girdiği zaman bol bol mendil alsın dendiği takıldı. Hemen gidip bayağı bir peçete aldım. 3 karton bitmek üzere, yani selpak satışları patladı.”ifadelerini kullandı.

Senaryosu gerçek bir hayat hikayesinden yola çıkılarak yazılan ‘Selam Bahara Yolculuk’ filmini izleyenler ise beğenileri ifade ederken, yaşanmış bir hayat hikayesi olması hasebiyle duygusal anların çoklukla olduğunu dile getirdiler.

Öte yandan,  Türkiye’den yola çıkarak Kırgızistan topraklarına uzanan, umut dolu yeni bir hikaye yazmak isteyen gönüllü bir öğretmenin yaşam mücadelesini beyazperdeye taşıyan ‘Selam Bahara Yolculuk’ bu zorlu mücadelede öğretmenin, tanıştığı yeni insanlar, gurbet ve iç içe geçen yaşam öyküleri ile insanları etkiliyor.

Çekimleri Türkiye’nin yanı sıra Kazakistan ve Kırgızistan’da gerçekleştirilen filmin yönetmenliğini  ise Hamdi Alkan üstlenirken dram türündeki yapımın başrollerinde Aslıhan Güner, Gürol Güngör, Merve Sevi ve Mert Yavuzcan yer alıyor. Filmde rol alan Türk oyunculara Mıktıbek Apazov, Egemberdi Bekboliev, Nazira Aitbekova gibi Kırgız oyuncular da eşlik ediyor. Filmin senaryosu Erkan Çıplak’a, müzikleri ise Yücel Arzen’e ait. kha

Önceki ve Sonraki Haberler