Selçuk Ural’a AK Parti’den “Hayırlı Olsun” Ziyareti

Selçuk Ural’a AK Parti’den “Hayırlı Olsun” Ziyareti

AK Parti Kars Milletvekilleri, İl başkanı ve teşkilat yönetimi; Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Eğitim Fakültesi dekanlığına yeni atanan Prof. Dr. Selçuk Ural’ı ziyaret ederek “Hayırlı olsun” dileklerinde bulundular.

 

AK parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yusuf Selahattin Beyribey, İl Başkanı Adem Çalkın ve parti yönetimi; KAÜ Eğitim Fakültesi dekanlığına yeni atanan Prof. Dr. Selçuk Ural’ı makamında ziyaret ettiler. Ural’ı yeni görevinde başarılar dileyen ve “Hayırlı olsun” temennisinde bulunan AK Parti heyeti, Üniversitenin bölge üniversitesi olma yönündeki çalışmalarına her zaman destek verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini ilettiler.

Ural’ın Kars’a önemli hizmetleri bulunduğuna da dikkat çeken heyet, dekanlığa atanmasının isabetli bir karar olduğunu ve Eğitim Fakültesi’nin Ural ile birlikte daha da ivme kazanacağına inandıklarını ifade ettiler.

Ural da, başta vekiller ve il başkanı olmak üzere AK Parti heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Ziyaret fakülte binası önünde hatıra fotoğrafları çektirilmesiyle son buldu.

PROF. DR. SELÇUK URAL KİMDİR?

Kafkas Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih bölümü öğretim üyeliği görevinin ardından Eğitim Fakültesi dekanlığına atanan Selçuk Ural 01.09.1968’de Kars’ta doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Kars’ta tamamladı. 1985’te Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler Bölümü Tarih Öğretmenliğini kazandı. 1989’da mezun oldu.

1995 yılında Kafkas Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Anabilim dalı araştırma görevliliğine atandı. 1995-2002 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamladı. Kasım 2003’te yardımcı doçent olurken 2006 yılında doçentlik sınavını kazanarak aynı anabilim dalında doçentlik kadrosuna atandı. 2011’de ise profesör ünvanına hak kazandı.

2002-2012 yılları arasında; KAÜ Kafkasya ve Orta Asya Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyeliği, Stratejik Araştırmalar Merkezi Müdürlüğü, Fen-Edebiyat Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği, Tarih Bölümü Başkanlığı ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü gibi çeşitli idari görevlerde bulundu.

2002-2012 yılları arasında 17 yüksek lisans tezine yöneticilik yaptı. 10 yüksek lisans ve 1 doktora öğrencisinin danışmanlığını da sürdürdü. Ulusal ve uluslararası dergi ve toplantılarda toplam 73 makalesi yayınlandı. Bunların yanı sıra milli ve bölgesel tarihe ilişkin 25 panel ve konferansa katıldı. Ayrıca I. Dünya Savaşı ve Milli Mücadele tarihine ilişkin 8 kitabı bulunmakta. Ardahan’da Beşeri Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Arpaçay-Susuz-Selim MYO kuruluşlarına ilişkin komisyonlarda yer alırken çok sayıda bölümün kuruluşunda da kurucu öğretim üyesi olarak görev yaptı.

selcuk-ural’a-ak-parti’den-“hayirli-olsun”-ziyareti-(1).jpg

selcuk-ural’a-ak-parti’den-“hayirli-olsun”-ziyareti-(2)-001.jpg

kha

Önceki ve Sonraki Haberler