Selim Belediyesi ilçeyi şantiyeye çevirdi

Selim Belediyesi ilçeyi şantiyeye çevirdi

Kars’ın Selim İlçesi’nde kısa süren yaz mevsiminde kolları sıvayan AK Partili Belediye Başkanı Coşkun Altun, ilçeyi şantiyeye çevirdi.

Selim Belediyesi 1.5 yıl önce başkanlık koltuğuna oturan Coşkun Altun ile daha yeşil bir Selim olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. İlçenin parkeyle döşenen ara sokaklardaki çalışmaların ardından bu yıl da ilçe merkezindeki ana ve ara caddelerin asfaltlanması için kollar sıvandı. Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün de katkılarıyla hummalı bir çalışma başlatıldı ve bütün caddeler kazandı. Kazınan caddelerin alt yapı çalışmaları sürdürülürken, kaldırımlar için de yenileme kararı alındı. Önümüzdeki 2 ay içinde bitirilmesi planlanan çalışmaların ardından ilçe merkezindeki tüm caddeler yeni asfalta kavuşacak ve kaldırımlarda modern bir görünüm alacak.

İlçenin en büyük sorunlarından olan içme suyu çalışmaları da hızlandırıldı. 1000 tonluk depo yapımı hızla sürerken önümüzdeki 3 ay içinde ilçenin 50 yıllık su ihtiyacının karşılanacağı kaydedildi. Belediye Başkanı Coşkun Altun da çalışmaları yerinde inceleyerek son gelişmeler hakkında bilgi verdi. İlçede ayrıca kapalı semt pazarı, yürüyüş yolu, park ve bahçe çalışmaları da sürdürülüyor. Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından bu yılın sonunda daha modern, daha yeşil ve daha yaşanabilir bir Selim hayal ediliyor. Yaz mevsiminin kısa sürmesi nedeniyle ilçenin dört bir yanında süren çalışmalar vatandaşları da memnun ediyor.

Belediye Başkanı Coşkun Altun, Kafkas Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada şunları söyledi:

KARS HALKININ RAMAZAN AYINI KUTLUYORUM

Öncelikle Kars halkı ve Selimli hemşehrilerimin mübarek Ramazan ayını kutluyor, hayırlara vesile olmasını yüce Rab’bimden diliyorum. Kafkas Haber Ajansı olarak size de ilçemize hoş geldiniz diyorum.

HALKA HİZMET HAKKA HİZMET”

Yaklaşık 15 aylık bir belediye başkanıyım. Göreve gelirken önceliklerimizi belirleyip o şekilde hareket ettik. “Halka Hizmet Hakka Hizmet” anlayışı ile yola çıkarken Selim için, ilçemiz için neler yapabiliriz anlayışıyla plan ve programlarımızı yaptık ve şuanda yolumuza devam ediyoruz.

1 YILDA 5 YILLIK HİZMET YAPTIK

Gerçekten 5 yıl içerisinde yapılacak olanları bu yıl yapacağız ve bitireceğiz. Allah’ın izniyle yapacağımız çalışmaları maddeler halinde eğer sıralarsak bizim en büyük önceliğimiz içme suyumuzdur.

İÇME SUYU İNŞAATI

İçme suyu inşaatımız şuanda devam ediyor. Gerçekten ilçemiz için çok önem arz eden bir proje idi ve Allah’a hamdolsun biz bunu bu yıl sonu itibarıyla bitireceğiz. Selimli hemşehrilerim şunu iyi bilsin ki; elimizden geldiği kadar çalışıp çabalayacağız, didineceğiz ve Selim için en güzeli hangisi ise onu yapmaya çalışacağız. Bu konuda müsterih olsunlar. İçme suyumuz Doğanpınar mevkisinden geliyor. Çok güzel bir içme suyu menbası ve yaklaşık 30 yıl önce aspes borularla getirilmiş. Bir hafta önce gidip baktım keşke bakmasaydım çok üzüldüm. 21’nci yüz yılda aspes borulardan su içmek çok kötü bir şey. İnşallah yıl sonu itibarıyla bittikten sonra ilçemiz çok hijyen, temiz bir içme suyuna kavuşacaklar. Yapılan bu çalışmanın maliyeti 2,5 milyon TL bedelle 2. ayda ihale edildi. Şuanda çalışmalar devam ediyor ve inşallah Kasım, Aralık ayı itibarıyla teslim edilecek ve ilçemiz sağlıklı bir suya kavuşmuş olacak. Ana şebeke hattının yenilenmesinden dolayı ufak tefek sıkıntılar yaşanmakta ama Selimli hemşehrilerimiz sağ olsunlar bu durumu makul karşılıyorlar. Çünkü biliyorlar ki kendileri sağlıklı bir suya kavuşacaklar. Tabi biz Ramazan ayı münasebetiyle yüklenici firmaya rica ettik, vatandaş Ramazan ayında mağdur olmasın diye şuanda çalışmalar sağlıklı bir şekilde yürüyor.

CADDELER, KALDIRIMLAR YENİLENNİYOR

Su çalışmamızın dışında yol çalışmamız da devam etmekte. Parke taş imar revizyonlarımız, araç alımlarımız ve bu saydıklarımızın yanında ilçemizde birçok hizmet için çalışmalarımız başladı ve devam etmekte. Karayolları ile yaptığımız anlaşma gereği şehir içi yollarımızı şuanda yapıyoruz. Gerçekten bir şehrin girişi görünümü çok önemli o açıdan biz ilçenin girişini sanayi görüntüsünden kurtarıp modern bir ilçe girişine nasip olursa 2 ay içerisinde kavuşturmayı amaçlıyoruz. Asfalt ve andezit taşından kaldırım yapacağız, peyzaj çalışmalarımız da sürüyor. 1.5 ay içinde yaklaşık 1.5 kilometrelik şehir içi yolumuzu vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Kenar mahallerimizde de parke çalışmalarımız oluyor. Bunun yanında tabi ki şehir merkezi bir şehrin görünümü için çok önemlidir. Biz belediye olarak bunu çok önemsiyoruz ve nasip olursa 2 ay içinde şehir merkezimiz gerçekten modern bir ilçe görünümüne kavuşacak.

HACI YUNUS ÇEŞMESİ PARK OLUYOR

Bunun yanında park çalışmalarımız var. Merkez Caminin yanında Hacı Yunus Çeşmesi dediğimiz yerde 1.5 dönümlük yerimiz vardı. Gerçekten de ilçemiz için iyi bir görünümde değildi. Burada da ciddi bir çalışma içindeyiz. Yaklaşık 2 hafta içinde de çalışmaları bitirip bu parkımızı da bayram öncesi halkımızın hizmetine açacağız.

SELİM’E VE SELİMLİLERE NE YAPARSAK AZDIR

Biz Belediye olarak Selim’e ve Selimlilere ne yaparsak azdır. Çünkü ilçemiz gerçekten konumu itibariyle, huzuru ve kardeşlik bağı itibariyle, birlik ve beraberliği, dayanışması itibariyle ilçeler arasında gözde olan halim selim bir ilçedir. Tabi ki bu özelliklerden de yola çıkıldığında belediye olarak hizmet anlamında da bir şeyler hatta çok şeyler yapmamız lazım. Bu açıdan da gerçekten elimizden gelenin fazlasıyla da bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. İlçemizde yıllardır vatandaşlarımız imar konusunda büyük sıkıntılar çekmekte. Selim gelişen ve büyüyen bir ilçe olduğu için bunu da bu yıl başlattık ve yıl sonu itibariyle imar çalışmalarız bitecek ve halkımızın hizmetine sunacağız. Geçtiğimiz hafta SERKA’nın açıkladığı projelerde ilçemizin de başvurduğu bir proje kabul edildi. Bizim için önemli olan bir projeydi çünkü Semt Pazarımız yoktu. Bu çalışmalarla  ilçemiz inşallah Kapalı Semt Pazarına da kavuşmuş olacak.

HAYVAN PAZARI REVİZYONU

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile yaptığımız bir çalışmamız da var. Bu çalışmada da AKAK projesiyle hayvan pazarımızın revizyonuyla alakalı Temmuz ayında ihalesi yapılacak. Böylelikle hayvan pazarımız daha modern kapalı bir hayvan pazarı haline getirilerek bu bölgenin en önemli geçim kaynağı olan hayvancılık yapan vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Daha önceki hayvan pazarını da SERKA’dan yapmıştık ama pek fazla faydalı bir çalışma olmamıştı. Sağ olsunlar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, AKAK projesinden arkadaşlar ilçemize geldiler ve buranın daha modern bir hal alması için 2 milyon TL’lik bir projeyle inşallah Selim halkımızın hizmetine sunacağız.

HALİM SELİM İLÇE

Selim Belediyesi olarak diğer belediyelerle olan ilişkilerimizde çok önemlidir. İşadamımız Yücel Çelikbilek Doğu Anadolu’nun tüm beledielerine eşit mesafede yaklaştığı gibi bizim belediyemize de yardımlarda bulunuyor. Bizim belediyemize de geçen hafta itibariyle bir ambulans hibe etti. Bu ambulansla mahallelerimizde ve köylerde durumu iyi olmayan ailelere hizmet vereceğiz. Tabi ki sağlık bakanlığı bu konuda yeterli derecede hizmet veriyor ama bize de başvurduklarında ambulansımız hizmetlerinde olacaktır.

ARAÇ FİLOSU

Göreve geldiğim günden bugüne kadar Çevre Bakanlığı’ndan yaklaşık 6-7 araç hibe aldık. Bu da gerçekten bizim araç parkımızın yenilenmesinde önemli bir değer oldu. Çünkü araç parkımızda sağlıklı araçlarımız yoktu. En eski araçlarımız 84 model araçlardır. Çevre Bakanlığımızdan 2 adet vidanjör, 1 adet arazöz, belediyeler birliğinden 1 adet ambulans, 1 adet itfaiye aracımız yaklaşık 1.5 ay sonra ilçemize gelecek.

HEMŞEHRİLERİMİZ HİZMETLERİN EN İYİSİNE LAYIKTIR

Tabu biz bu çalışmaları 1 yıl içinde yaptık. Bunlar 5 yıllık süre içinde yapılacak çalışmalardır ama biz bunu 1 yılda gerçekleştirdik. İnşallah elimizden geldiği kadar bu ve bunun gibi Selim’in ihtiyacı olan projeleri Selim’e hizmet vermek için var gücümüzle çalışacağız. Bu konuda selimli hemşehrilerimiz bize güvenebilir. Kendileri de iyi biliyorlar ki belediyemizin kapıları her zaman kendilerine açık. Her zaman da emirleri başımızın üstündedir. Çünkü selimli hemşehrilerimiz hizmetlerin en iyisine layıktır.

SELİMLİ HAYIRSEVER İŞADAMLARINDAN ALLAH RAZI OLSUN

Selimli hayırsever işadamlarımıza teşekkür ediyorum. Onlar gerçi isimlerinin anılmasını istemiyorlar ama bizler onları yad etmekten ve onlara teşekkür etmekten mutlu oluyoruz. Allah onlardan razı olsun. Selim bu konuda ilçeler arasında en şanslı olan ilçedir. Çünkü gerçekten Selimli işadamlarımız Selim’den uzun yıllar önce ayrılmışlar ama Selim’i unutmamışlar. Ne zaman sıkışsak ilçemizle alakalı her sorunda devamlı bizlerin yanındalar. Huzurlarınızda Kars halkı adına, ilçem adına kendilerine teşekkür ediyorum. Çünkü onlar her türlü imkanlarını ilçeleri için seferber ediyorlar.

SELİM’İ DAHA GÜZEL BEKLEMEKTE

Öncelikle temiz, modern, girişiyle-çıkışıyla, yemyeşil görünümlü, tertemiz bir ilçe oluşturuyoruz. Bir yıl bittikten sonra bir önceki yıl ilçemize gelen yerli ve yabancı vatandaşlarımız Selim’in değiştiğini ve geliştiğini görmeleri lazım. Bizim de en büyük amacımız bu ve bu şiarla çalışıyoruz. Çünkü yerimizde saymamamız lazım. Bu makamlar gelip geçicidir. Önemli olan bu süre zarfında en güzel hizmeti yapabilmektir.

Ramazan ayı da ilçemizde güzel geçiyor. Bilindiği gibi bu yörenin mayasında olan dayanışma, birlik ve beraberlik ve maneviyatın en güçlü hissedildiği ilçelerden biri de Selim ilçemizdir. Belediye olarak da ihtiyacı olan vatandaşlarımıza var gücümüzle yetişiyoruz.

Selimli hemşehrilerimize çağrımız; öncelikle bize güvensinler çünkü biz hemşehrimizi asla mahçup etmeyeceğiz. Selim için en güzel hizmetleri yapacağız. Çünkü bizim ilçemizde kardeşlik hukuku had safhadadır. Halim selim ilçemiz en güzel hizmetlere layıktır bizde bunun için çalışmaktayız. İnanın ki Selim’i daha güzel beklemekte.

selim-belediyesi-ilceyi-santiyeye-cevirdi-(1).jpgselim-belediyesi-ilceyi-santiyeye-cevirdi-(2).jpgselim-belediyesi-ilceyi-santiyeye-cevirdi-(3).jpgselim-belediyesi-ilceyi-santiyeye-cevirdi-(4).jpgselim-belediyesi-ilceyi-santiyeye-cevirdi-(5).jpgselim-belediyesi-ilceyi-santiyeye-cevirdi-(6).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler