Selim Gençlikspor’dan Açıklama

Selim Gençlikspor’dan Açıklama

Selim Gençlikspor Kulübünden, “Kağızmanspor'dan Çirkin İftira” başlığıyla yapılan açıklama şöyle:

Selim Gençlikspor’dan Açıklama        

KAĞIZMANSPOR KULÜBÜNÜN GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE YAPTIĞI BASIN AÇIKLAMASINA SELİM GENÇLİK SPOR’DAN KARŞI AÇIKLAMA GELDİ

Selim Gençlikspor Kulübünden, “Kağızmanspor’dan Çirkin İftira” başlığıyla yapılan açıklama şöyle:

“Kağızmanspor ile 19.01.2014 tarihinde yapacağımız karşılaşmada, Kağızmanspor’un maça gelmemek için maç saatine iki saat kala Kars Tertip Komitesi Başkanına telefon açarak ‘oyuncularımız toplu halde gıda zehirlenmesi geçirdi, maçı erteleyin’ demiştir. Tertip Komitesi ile ASKF başkanları Kağızmanspor’un hastaneden almış oldukları raporları Gençlik Spor Müdürlüğü’ne faks çekmek suretiyle bildirmişlerdir. Tertip Komitesi Kağızmanspor’un aldıkları raporları incelediklerinde gıda zehirlenmesi değil de doku zedelenmesi raporuyla karşılaşmışlardır. Bu raporların maç erteleme sebebi olmadığını bildikleri halde yandaşlık yaparak maçı ileri bir tarihe ertelemişlerdir. Selim Gençlikspor Kulübü olarak tertip komitesinin almış olduğu karara itirazımızı bildirdik. Onlarda bir üst kurul olan Amatör İşler Kurulu Ankara’ya gönderdiler. Amatör İşler Kurulu Kağızmansporlu oyuncuların almış oldukları raporların maç erteleme sebebi olmadığını bildirdi ve Kars Tertip Komitesi ve ASKF nin görevden alınması gerektiği yönünde beyanda bulunmuşlardır.

22.02.2014 tarihinde Kağızmanspor ile oynanan erteleme maçını maç başlamadan hakem heyeti ve başkanları gerginleştirdi. Maçın gözlemcisi olan İsmet Aydın maç esnasında görevi olmadığı halde yedek kulübemize gelerek oyuncularımıza ve yöneticilerimize sözlü olarak hakaretler savurmuş ve ‘sizinle görüşeceğiz’ diyerek tehdit etmiştir. Kağızmansporlu oyuncular ve yöneticiler yenik duruma düşmelerini hazmedemeyerek maç esnasında hakemlere ve seyircilerimize ağza alınmayacak küfürler ettiler. Hakemler bu küfürlere ve tahriklere rağmen hiçbir tedbir almayarak oyunun gerginleşmesine yol açtılar. Oyun esnasında 28. Dakikada 2-1 öndeyken 3. Golümüzü top içeriye girmesine rağmen hakem vermedi. Devamında rakip oyuncunun hakeme küfrettiğini duyan oyuncumuz “ayıptır hakeme küfretme” demesi üzerine hakem oyuncumuza haksız yere kırmızı kart göstererek seyirciyi ve bizleri tahrik etmeye devam etti.

Akabinde hakem bir penaltı vererek maçın atmosferinin iyice gerilmesine sebep oldu. Kağızmansporlu oyuncular attıkları ikinci golden sonra seyircilerimize bilinçli olarak topu fırlatıp el kol hareketleri yaparak seyircileri tahrik etmeye devam etmişlerdir. Bu durumu gören hakemlerin hiçbir şekilde önlem almadıkları ve hakem heyeti başkanı İsmet AYDIN’ın seyircilerin önünde ‘bu maçı Kağızman kazanacak’ demesi seyircileri çileden çıkarmıştır. İlk yarının uzatma dakikalarında oyuncumuz rakip oyuncuya istem dışı yaptığı faulden dolayı kırmızı kartla cezalandırılmış, oyuncumuz sahadan çıkarken Kağızmansporlu oyuncular oyuncumuzun üzerine küfrederek saldırmışlardır. Bu sırada seyircilerden bir kısmı sahaya inerek rakip oyuncuları kovalamışlardır. Kovalama esnasında emniyet güçlerimiz devreye girerek olayların büyümesini önlemiş ve Kağızmansporlu yönetici ve futbolcuların sağlıklı bir şekilde ilçeden ayrılmalarına refakat etmiştir. Fakat Kağızmansporlu futbolcular araçlarının içinden bizleri tehdit ederek küfürler savurmaya devam etmişlerdir. Daha sonra Kağızmansporlu oyuncular maç sonunda hastaneye giderek futbol oyunu içinde olabilecek küçük sıyrıkları bahane göstererek daha önce yaptıkları gibi raporlar alıp komik duruma düşmüşlerdir.

Sonuç olarak İl Tertip Komitesi, ASKF ve Hakemlerin yaptıkları hatalar ve Kağızmanspor’u bariz şekilde kayırmaları sonucunda iki ilçe takımı birbirine düşmüş sporda dostluk ve centilmenliğin zedelenmesine sebep olmuşlardır.

Tüm spor camiasından Kağızmanspor’un medya aracılığıyla yaptıkları yalan yanlış ve iftira haberlere inanmamalarını, Selim Gençlikspor Kulübü olarak daha önce oynamamız gereken bu müsabakanın Kağızmanspor kulübünün 11 oyuncusuna gıda zehirlenmesi adı altında almış oldukları uyduruk raporlara istinaden İl Tertip Komitesi Başkanı ve ASKF Başkanı futbol disiplin kurulu talimatnamesine aykırı bir şekilde müsabakayı ertelediklerinden konuyla ilgili Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.kha

Önceki ve Sonraki Haberler