Selim TEOG Sınavında Birinci Oldu

Selim TEOG Sınavında Birinci Oldu

Geçen yıl gerçekleştirilen TEOG sınavlarında Kars 5’ncisi olan Selim bu yıl gerçekleştirilen TEOG2 sınavında il 1’ncisi oldu.

Selim Kaymakamlığı Proje Ofisi tarafından hazırlanan ‘’Yarınlar Bizim’’ projesi ile Selim de öğrenim gören 8. Sınıf öğrencilerinin başarılarının arttırılmasına yönelik çalışma kapsamında ilçe genelinde öğrenim gören 485 öğrenciye Kaymakamlık tarafından 5 branştan 2 bin 425 yaprak test ve 3 farklı yayınevinden 10 deneme sınavı temin edilmiş yine köylerde oturan öğrencilere ilçe merkezinde ve diğer okullarda açılan hafta sonu kursuna taşıması yapılmış ve beslenme giderleri karşılanmıştı. Bütün ortaokullarda 8.sınıflara yönelik destekleme ve yetiştirme kursu açılmış olup bu kurslarda toplam 117 öğretmen görev yapmıştı.

Bu kapsamda okul müdürleri ve öğretmenlerle sürekli toplantılar yapılmış olup, karşılaşılan problemler yerinde ve zamanında çözüme kavuşturulmuştur. Açılan kurslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce sürekli denetim ve gözetim altında tutulmuştu.

Selim Kaymakamlığı’nca hazırlanan projelerin başarı getirdiğini ifade eden Kaymakam Erdinç Dolu, yıl boyunca hafta sonu evlerinden alınan öğrencilere fedakar ve gönüllü öğretmenler tarafından kurs verildiğini bu başarının çok anlamlı olduğunu söyledi.

Verilen emeğin karşılığını aldıklarını, kaydeden Dolu, İlçe Milli Eğitim Müdürüne, Şube müdürlerine ve görev alan tüm öğretmen ve idarecilere de teşekkür etti.

Önceki ve Sonraki Haberler