Selim Umut Işığı Çocukları‏

Selim Umut Işığı Çocukları‏

10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası kapsamında Selim Şehit Teğmen Gökhan Yaşartürk Çok Programlı Lisesi’nde sahne alan umut ışığı çocukları tiyatro ve müzikli oyunlar sergileyerek bağlama çaldılar.

Söyledikleri türkülerle İzleyenlerden büyük alkış alan çocuklar etkinliğin ardından tüm katılımcılarla beraber piknik yaptılar.

Mutlulukları yüzlerinden okunan öğrenciler, “Engelsiz Yaşam Merkezi açılmadan önce hayatımız evin içinde çok zor şartlarda geçiyordu. Kaymakam ağabeyimize teşekkür ederiz.” dediler.

Kurs öğretmenlerinden Belgin Kesemen çalışmalarıyla ilgili düşüncelerini şöyle dile getirdi:

Engelli bireylerin daha iyi yaşam standartlarına kavuşabilmeleri,  toplumsal hayata katılmaları ve Yasal Haklardan istifade edebilmeleri ne katkı sunmak bilinçli bir toplumun görevidir.  Selim ilçesinde de Engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak için mücadele eden Kaymakam Erdinç Dolu çalışmalarına büyük istek, hassasiyet ve titizlikle devam etmektedir. Yaklaşık 8ay önce hayata geçirilen umut ışığı projesi,  engelli bireylerin insan onuruna yakışır şekilde hizmet almasını sağlamak, becerilerini geliştirmek, sosyal hayata uyumuna ilişkin hizmetleri sunmak, İstihdamına katkıda bulunmak amacıyla faaliyetler yürütmektedir.

Engelsiz Yaşam Merkezi olarak amacımız hizmet alan bireylere öğrenile bilirlik düzeyine göre beceri kazandırmaktır. Zihin engellilere kimseden destek almadan beslenme, tuvalet, kişisel   hijyenlerini yapabilmeleri için davranış kazandırılır. Zekâsına göre, el becerisi, boyama, spor ve müzik faaliyetleri ile eğitim verilir. Bu anlamda eğitim alan engellilerimizin hayatı daha kolay olacaktır.

Bende burada göreve başlayalı henüz üç ay oldu. Sergilemiş olduğumuz gösterileri bu kısa süre içerisinde hazırladık. Daha önce tiyatroya gitmemiş olan çocukların tiyatroya olan tutkusu ve yaşam sevinci beni gerçekten mutlu ediyor. Zihinsel ve bedensel engelli öğrencilerle çalışınca sevinçle hüznü bir arada yaşıyorum. Engelliler yapamaz, zihinsel engelliler öğrenemez  kavramını  yıktık. Bana bu fırsatı veren başta Kaymakam Erdinç Dolu olmak üzere sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı müdürümüz Fikret Çelik ve Halk eğitim Müdürümüz Abdülkadir Yeşil’e teşekkür ederim.

Engelli bireylerinde aramızda olacağı engelsiz bir dünya ile bu konudaki bilinç ve hassasiyetin daha da artması ümidiyle… 

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler