Selim, Yüksekokul İstiyor!

Selim, Yüksekokul İstiyor!

Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun: “BTK ve Lojistik Merkezle eş zamanlı olarak, Selim’e Ulaştırma ve Demiryolları alanında bir yüksekokul kurulması son derece uygun olur”

Tacettin DURMUŞ / KARS

Belediye Başkanı Coşkun Altun, Selim’e Yüksek Okul kurulması için talep ve çabaların devam ettiğini söyledi. İlçe halkının da yüksekokul istediğini açıkladı.

2016 yılının ilk Koordinasyon Kurulu Toplantısında söz alan Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun, Selim’de Kafkas Üniversitesine bağlı bir yüksekokul kurulmasını, bir kez daha gündeme getirildi.

Vali Günay Özdemir başkanlığında gerçekleştirilen İl Koordinasyon Toplantısında, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Çitil Üniversitenin 2016 yılı faaliyet raporunu kurula sundu. Ardından da Başka Altun’un Selim’e neden yüksekokul kurulmamasına açıklık getirdi.

Çitil’in sunumunun ardından söz alan Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun, ilçeye yüksekokul kurulması için daha önce YÖK ve Kafkas Üniversitesi Senatosuna başvuruda bulunduklarını söyledi. Önceki dönem AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç’ın da bu yönde destekleri ile gayret sarf ettiklerini toplantıda dile getiren Başkan Altun, Selimli Hayırsever Celal Kahraman’ın daha önce de olduğu gibi Selim’e Yüksekokul ve yurt dahil tüm imkanlarını seferber edeceğini de bir kez daha açıkladı. Başkan Coşkun Altun, Selim’e başta öğrenci yurdu olmak üzere birçok hayırlı işler kazandıran Celal Kahraman’ın da öngördüğü gibi Selim’e Bakü - Tiflis - Kars ve Lojistik Merkezin kurulmasına paralel olarak, Demiryolları ve Ulaştırma ile ilgili bir bölümün açıklamasının da son derece yerinde olacağının altını çizdi. Selim’in ulaşım açısından Kars’a ve Sarıkamış’a yakın olması hasebiyle son derece uygun olduğunu ve kurulacak yüksekokulun sağlık, ticaret ve turizm alanında olmasının da son derece uygun olacağını ifade eden Altun: “Tüm çabalarımıza rağmen YÖK’ten bu konuda bir geri dönüş olmadı. Bu yönde çabalarımız devam ediyor.” dedi.

ÇİTİL: “SELİM DE YÜKSEKOKUL AÇILMASINI BİZDE İSTİYORUZ”

Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. Mehmet Çitil de, Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun’un bu talebini yinelemesi üzerine, Selim’e Yüksekokul kurulmasını kendilerin de istediğini fakat alınan Üniversite Senatosunun kararının YÖK’ gönderildiğini söyledi.  Selim’in yanı sıra Arpaçay ve Susuz’a da yüksekokul açılması yönünde Senato Kararının dosya halinde önceki yıllarda YÖK’e gönderildiğini ve cevap beklediklerini belirten Çitil, topun YÖK’te olduğunu söyledi.

Daha önce YÖK tarafından Selim’e kurulması istenen yüksekokulun, Susuz’a kurulduğunu da ifade eden Çitil, Selimli Hayırsever Celal Kahraman’ın ilçeye Anadolu Lisesi ve yurt gibi çeşitli hayır işleri yaptığını da hatırlattı.

Selim’e yüksekokul kurulmamasının üniversiteden kaynaklı olmadığını da ifade eden Mehmet Çitil: “Selim Belediye Başkanımız, geçtiğimiz yılda aynı toplantıda bu talebinizi dile getirmiştiniz. Bu olumsuz durum Üniversiteden kaynaklı bir şey değil. Konu bize gelince senato kararı alıyoruz. Senatonun kararını YÖK’e gönderiyoruz.” Dedi.

“YÜKSEKOKUL AÇILACAK İLÇENİN, BAZI SORUNLARINI AŞMASI GEREK”

Yüksekokul açılacak ilçenin bazı sorunlarını aşması gerektiğine de vurgu yapan KAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çitil: “Geçtiğimiz yıl da Susuz’a öğrenci aldığımızda ‘öğrencilerimiz Kars merkezde öğrenim görecekler’ ibaresini koymuştuk.  Senato kararımızı alarak YÖK’e göndereceğiz. Susuz’da Meslek yüksek Okuluna kurulacağı binalarda incelemeler yaptık. Eylül ayında kurulmasını planlıyoruz. Susuz Melek Yüksekokulun da şu anda 112 öğrencimiz öğrenim görüyor. Üniversite öğrencisinin Arpaçay, Susuz ve Selim’de öğrenim görmesi içinde o ilçenin bazı sorunlarını gidermesi gerek. Öğrencilerin barınma şartları, sosyal alanlar ve ulaşım gibi sorunlarını aşılması da gerekir. Çünkü muhatap olduğunuz kesim üniversite öğrencisidir. Üniversite öğrencisinin memnuniyet katsayıları oldukça yüksektir. Öğrencileri ilçede memnun etmek oldukça zordur. Kısacası Selim ile birlikte Susuz ve Arpaçay’da yüksekokul açılması sadece bizim elimizde değildir.” Dedi.

selim,-yuksekokul-istiyor!-(1).jpgselim,-yuksekokul-istiyor!-(2).jpgselim,-yuksekokul-istiyor!-(3).jpgselim,-yuksekokul-istiyor!-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler