'Selim’de 2 yılda 44 proje gerçekleşti'

'Selim’de 2 yılda 44 proje gerçekleşti'

Kaymakam Dolu brifing sırasında iki yıllık görev süresi içerinde 44 projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, ilçenin genel durumunun yanı sıra asayiş, eğitim, sağlık ve hayvancılık konularında ayrıntılı bilgi verdi.

'Selim’de 2 yılda 44 proje gerçekleşti' 

Göreve kısa bir süre önce başlayan Kars Valisi Günay Özdemir, Sarıkamış’ın ardından Selim ilçesinde de incelemelerde bulunarak Kaymakamlık tarafından hayata geçirilen bazı açılışlara katıldı.

Vali Özdemir ilk olarak Selim Kaymakamı Erdinç Dolu’yu makamında ziyaret etti. Vali Özdemir’e ziyaret sırasında Kaymamak Dolu tarafındın brifing verildi. Kaymakam Dolu brifing sırasında iki yıllık görev süresi içerinde 44 projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, ilçenin genel durumunun yanı sıra asayiş, eğitim, sağlık ve hayvancılık konularında ayrıntılı bilgi verdi.

Vali Özdemir daha sonra da beraberindekilerle birlikte AK Partili Belediye Başkanı Coşkun Altun’u makamında ziyaret ederek ‘hayırlı olsun’ dileklerinde bulundu. Ardından da Başkan Altun, Vali Özdemir’e ilçesi ve Belediye hakkında brifing verdi.

Vali Özdemir Belediye ziyaretin ardından Selim Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğini de ziyaret ederek burada Ramazan dolayısıyla Kuran Kursu ve Murakabe’ye katılan kadınları da ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Ardından da Selim İlçe Emniyet Amirliği ve Jandarma Komutanlığını da ziyaret ederek yetkililerden kısa bilgi aldı. Vali Özdemir daha sonra da beraberindekilerle birlikte ilçe içerisinde birçok esnafı da işyerlerinde ziyaret ederek işlerinde başarılar diledi. Vali Özdemir ilçe gezisi sırasında vatandaşlarla da sohbet etti. Zeynel Işır adlı Selimli ise Vali Özdemir’den Selim ilçesine getirilecek doğal gaz tesislerinde ve inşaatlarda öncelikli olarak Selimli ve Karslı insanların çalıştırılması ve bölge halkının istihdam edilmesini istedi. Vali Özdemir de, yüklenici firma yetkililerin açıklamalarına göre inşaat ve tesis çalışmaların yüzde 40 oranında Selimlerin çalıştırılacağı bilgisini aldığını belirterek konunun takipçisi olacağının sözünü verdi.

Vali Özdemir Selimli vatandaşları ziyaretinin arıdan Selim Kaymakamı Erdinç Dolu ve beraberindekiler ile birlikte Engelsiz Yaşam Merkezi ve Çocuk Trafik Eğitim Parkurlarının açılışlarına katıldı.

Vali Özdemir ilk olarak Selim Kaymakamlılığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Selim Belediyesi, Selimli Hayırsever İşadamı Celal Kahraman ve bazı esnafların katkılarıyla yapılarak hayata geçirilen Engelsiz Yaşam Merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

Vali Özdemir daha sonra da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan ve Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından da kabul edilen “Yalnızlara Uzanan Eller Projesi” ve Selim Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafında yaptırılan Çocuk Trafik Eğitim Parkurunun açılışına katıldı. Vali Özdemir burada eğitim görecek öğrencilere ilk dersi verdikten sonra bir süre çocuklarla sohbet etti. Vali Özdemir daha sonra da ilçeden ayrıldı.

Vali Özdemir’e Selim gezisi sırasında: İlçe Kaymakamı Erdinç Dolu, Belediye Başkanı Coşkun Altun, İl Genel Meclis Başkanı Necati Dallı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Özbey, Garnizon Komutanı Kucan Arslan, İlçe Emniyet Müdürü Emin Topçu, Kars Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, Sağlık Müdürü Dr. Ümit Düğer, Selim SYDV Müdürü Fikret Çelik ve İşadamı Celal Kahraman da eşlik etti. 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler