Selim’de 23 Nisan coşkusu

Selim’de 23 Nisan coşkusu

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Bu yıl 95. yıl dönümünü kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı, yurt genelinde olduğu gibi Kars’ın Selim ilçesinde de coşkuyla kutlandı.

Törenler; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı.

Programa daha sonra Şehit Teğmen Gökhan Yaşar Türk Lisesi Konferans Salonunda, Şehit Umut Gök Anaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan çeşitli gösteri ve şiirlerin okunmasıyla devam edildi.

Buradaki programa Kaymakam Erdinç Dolu ve Eşi, Belediye Başkanı Coşkun Altun ve Eşi, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Alican Arslan, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Şehit Teğmen Gökhan Yaşar Türk Lisesinde anaokulu öğrencilerinin hazırladığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programını ilgi ve beğeniyle izleyen Kaymakam Erdinç Dolu daha sonra öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirip, programın hazırlanmasında emeği olan öğretmenlere teşekkür etti.

KAYMAKAM ERDİNÇ DOLU’NUN 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI

Milli Bağımsızlığımızın, Demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin öncüsü ve güvencesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 95. Yıldönümünü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920 günü açılması ile millet egemenliği resmen hayata geçirilmiş bu önemli gün Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan edilmiştir.

"Sevgili çocuklar; Ülkemizin en değerli varlığı olarak, geleceğimizin güvencesi, yaşam sevincimiz ve umudumuzsunuz. Sizlere düşen görev, bilime ve gelişen teknolojilere açık, okuyan, sorgulayan, araştıran ve bunlarla birlikte düşünen ve düşündüklerini düzgün bir şekilde ifade edebilen, dürüst, çalışkan ve başarılı fertler olmaktır. Bu görevi en güzel şekilde yapacağınıza ve bu mirasa en güzel şekilde sahip çıkacağınıza olan güvencimiz tamdır.

Dileğimiz, tüm dünya çocuklarının sevgi, barış ve huzur içinde, kardeşlik duygularıyla her günü bayram coşkusuyla yaşamalarıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurucu üyelerini rahmet, minnet ve şükranla anıyor, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bayramını kutluyor, sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler