Selim’de “Bilge Kadın Güçlü Kadın” projesi

Selim’de “Bilge Kadın Güçlü Kadın” projesi

KAYMAKAM ERDİNÇ DOLU “BİLGE KADIN GÜÇLÜ KADIN” PROJESİ KAPSAMINDA AÇILAN KURSLARI ZİYARET ETTİ

Selim’de “Bilge Kadın Güçlü Kadın” projesi

KAYMAKAM ERDİNÇ DOLU “BİLGE KADIN GÜÇLÜ KADIN” PROJESİ KAPSAMINDA AÇILAN KURSLARI ZİYARET ETTİ

Kars Selim Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Ofisi tarafından hazırlanan ve İlçe Müftülüğünün yürüttüğü “Bilge Kadın Güçlü Kadın” projesi kapsamında devam eden kurslara yoğun ilgi var. Kadınların daha bilinçli ve daha eğitimli olabilmeleri için başlatılan proje sayesinde ilçe merkez ve köylerinde 17 kurs açıldı, yaklaşık 400 bayan kursiyer kursa katılıyor.

Kaymakam Erdinç Dolu, İlçe Müftüsü Fahri Başar ile birlikte ilçenin Köprübaşı Mahallesi, Karahamza Köyü, Söğütlü Köyü ve Eskigazi Köyü’nde açılan kursları ziyaret ederek kursiyerlerle sohbet etti ve onların isteklerini dinledi. Kursa katılan kursiyerlerden bütün konulara ağırlık vermeleri gerektiğini, özellikle de “Ahlak” konusuna önem vermeleri gerektiğini belirtti. İslam dininin ahlaki değerlere öncelik verdiğini belirterek ibadetlerimizin güzel ahlakımız ile bütünleşmesi gerektiğini belirtti. Toplumu yetiştiren annelerin eğitime daha çok ihtiyaç duyduğunu belirterek, bu kursların açılış amacının da anneleri ve anne adaylarını yetiştirmek olduğunu ifade etti.

Kurslarda Kur’an-ı Kerim, Tecvid, İnanç, Ahlak, Tasavvuf, İlmihal, Tüketici Hakları, Aile ve Anne Çocuk Sağlığı, tarım ve hayvancılık dersleri verilmekte olup, 31 Mart’a kadar devam edecek kursların sonunda sınav yapılarak kurs sona erdirilecek. Kaymakam Erdinç Dolu, sınavda en başarılı olan kursiyeri umre ziyareti ile ödüllendirileceğini ve diğer ilk 10 kişiye de çeşitli hediyeler takdim edileceğini söyledi. kha 

Önceki ve Sonraki Haberler