Selim’de Pancar daha çok kazandıracak

Selim’de Pancar daha çok kazandıracak

Kars’ın Selim İlçesinde Selim Kaymakamı Zafer Yiğit, Belediye Başkanı Coşkun Altun, Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı İ.Hakkı Yağanoğlu ve Köy Muhtarlarının katılımıyla Şeker Pancarına verilen destekler masaya yatırıldı.

Toplantıda konuşan Kars Şeker Fabrikası Müdürü Mevlüt Dülger, Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürü Mücahit Alkan’ın doğu illerine müjdelediği Şeker Pancarına %10 destekleme primi sayesinde, bölgemizde pancara olan talepte artış olduğunu belirterek desteklemenin sadece fiyat olarak değil yaş küspe ve makine teçhizatında da olacağını belirterek Şeker Pancarı ekmeyen çiftçi dostlarımızın pişman olacağını, pancar eken çiftçinin ise kazanacağını söyledi.

Kars Şeker Fabrikası Ziraat Müdür Yardımcısı Şahin Şahin ise; pancar ekiminin sıfır sermaye ile yapılabildiğini, tohum ekiminden, hasadına kadar çiftçilerimize tohum, ilaç, makine teçhizatı desteğinin verileceğini söyleyerek, “Çiftçi dostlarımıza bu dönemde 3 kez avans desteği, 1 kez de şeker avans desteği verdiklerini belirterek çiftçilerimiz bu fırsatı kaçırmasınlar.” dedi.

Ayrıca Şeker Pancarı eken çiftçilerimizin pazar sıkıntısı yaşamayacağını belirten Şahin, fabrika olarak üretilecek bütün pancara talip olduklarını ifade ederek, tahsilat konusunda da fabrika olarak pancar bedellerinin üreticiye son pancar teslimi yapıldığı tarihten sonraki 60 gün içerisinde ödendiğini belirtti.

Toplantıya katılan Şeker İş Sendikası Kars Fabrikası Başkanı Yaver Kop ise Genel Müdür Mücahit Alkan’ın Kars yöresine özel bir ilgisi ve desteği olduğunu yineleyerek bu ilgi ve desteğin, çiftçi dostlarımızın katılımıyla karşılıksız kalmayacağına inandığını söyleyerek, “Kars ekonomisinin lokomotifi konumunda olan Şeker Fabrikasının bu destekler sayesinde  ham madde sıkıntısının azalacağına ve üretim süresinin artacağına vurgu yaptı. Başkan KOP böylece hem pancar üreticisi kazanacak, hem fabrikamız kazanacak, dolayısıyla kazanan Kars olacak.” dedi. Kop konuşmasını herkes için bereketli bir yıl olması temennisiyle sonlandırdı.

Panko Birlik Yönetim Kurulu Başkanı İ.Hakkı Yağanoğlu’da birlik olarak çiftçimizin yanında olduklarının teminatını vererek, Kars çiftçisinin kendileri için kıymetli olduğunu, çiftçilerin yeter ki pancar ekmesini isteyerek her türlü gübre, ilaç, makine teçhizat ihtiyaçlarında yardıma hazır olduklarını belirtti.

Toplantıya katılarak bilgi alan Selim Kaymakamı Zafer Yiğit ise Kaymakamlık olarak çiftçilerimizin her türlü sorunuyla ilgilenmeye hazır olduğunu, yeter ki pancar ekilmesi gerektiği ve fabrika üretimine katkıda bulunulması gerektiğini söyledi.

Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun ise Belediye olarak pancar üretimiyle yakından ilgilendiklerini belirterek yasal zemin oluşursa ve şartlar uygun olursa Şeker Pancarı ekmeyi düşündüklerini ve Şeker Pancarı ekerek Belediyeye ek bir gelir kapısı açabileceklerini belirterek ve desteklerini yineledi.

Son olarak Fabrika Müdürü Mevlüt Dülger, “Bu tarz bilgilendirme toplantılarının sık sık tekrar edileceğini ve köy ziyaretlerini sıklaştıracaklarını söyleyerek çiftçimiz yeter ki pancar ekmeye karar versin;  biz ekip olarak her türlü desteğe hazırız.” dedi.

Dülger 2020 yılının başta çiftçilerimiz ve Kars Şeker Fabrikası olmak üzere bereketli bir yıl olması temennisinde bulundu.

selim’de-pancar-daha-cok-kazandiracak-(1).jpgselim’de-pancar-daha-cok-kazandiracak-(2).jpgselim’de-pancar-daha-cok-kazandiracak-(3).jpgselim’de-pancar-daha-cok-kazandiracak-(4).jpgselim’de-pancar-daha-cok-kazandiracak-(5).jpgselim’de-pancar-daha-cok-kazandiracak-(6).jpgselim’de-pancar-daha-cok-kazandiracak-(7).jpgselim’de-pancar-daha-cok-kazandiracak-(8).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler