Selim’den haber turu

Selim’den haber turu

ERKEN YAŞTA EVLİLİK KADERİNİZ OLMASIN

Selim’den haber turu

ERKEN YAŞTA EVLİLİK KADERİNİZ OLMASIN

Selim Kaymakamlığı Proje Ofisi tarafından hazırlanan ve Kaymakam Erdinç Dolu öncülüğünde Selim Kadın Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği vasıtasıyla İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığına sunulan “Erken Yaşta Evlilik Kaderiniz Olmasın” projesinin açılışı Kars Valisi Günay Özdemir’in eşi Nurcan Özdemir tarafından gerçekleştirildi.

Açılışa; Kars Valisi Günay Özdemir’in eşi Nurcan Özdemir, Kaymakam Erdinç Dolu ve eşi Şenay Yerli Dolu, İlçe Belediye Başkanı Coşkun Altun ve Eşi Özlem Altun, Vali Yardımcısı Adem Ünal’ın eşi Neşe Ünal, Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz’ün eşi Serpil Gürbüz ve Uçan Süpürge Dernek Başkanı Halime Güner ve Başkan Yardımcısı Özlem Başdoğan, Selim Kadın Dayanışma ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Gülten Daşdemir ve üyeleri ile Selimli kadınlar katıldı.

Açılışta kısa bir konuşma yapan Kaymakam Erdinç Dolu; Projenin bölgedeki önemine değinip, “Projeyle ilçemizde gerçekleştirilen erken yaşta evliliğin önüne geçileceğine olan inancının tam olduğunu belirterek, bölgemizde ilk defa uygulanacak olan bu projeyle ilçemiz 3 mahalle ve 53 köyde verilecek olan eğitim ve seminerlerle gençler artık daha bilinçli, aileler ise artık daha duyarlı olması hedeflenmektedir.” dedi.

Program daha sonra konuklarımızın Kadın Yaşam Merkezi ve Engelsiz Yaşam Merkezini ziyaret ederek son buldu.

KAYMAKAM ERDİNÇ DOLU BÜYÜK OLUKLU KÖY OKULUNU ZİYARET ETTİ

Kaymakam Erdinç Dolu, Büyük Oluklu Köy okulunu ziyaret ederek okulun tadilatını, boyasını yaptırıp okula üç adet bilgisayar, kütüphane ve kitap hediye eden Ziraat Bankası Müfettişleri Derneği ve Yol Arkadaşım Gençlik Spor Kulübü Başkanıyla bir araya geldi.

Ziyarette Ziraat Bankası Müfettişler Derneğine ve Yol Arkadaşım Gençlik Spor Kulübü Başkanına köy okuluna yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür ederek bir plaket verdi.

Daha sonra program Kaymakam Dolu’nun öğrencilerin Cumhuriyet Bayramını kutlamasıyla sona erdi.

KÖYLERİ ARTIK DAHA DA GÜVENLİ

Selim’in köylerinde ikamet eden vatandaşların daha güvenli, huzurlu bir ortam içinde yaşaması amacıyla grup köy yollarına 8 kamera yerleştirildi.

Selim Kaymakamlığı tarafından, İlçe Jandarma Komutanlığının sorumluluk sahası içerisine kurulan güvenlik kameralarının hizmete girmesi sırasında; Kaymakam Erdinç Dolu, İlçe Belediye Başkanı Coşkun Altun, İlçe Jandarma Komutanı Yzb Alican Arslan ve ilçe Özel İdare Müdürü Kurban Emir hazır bulundu.

Açılışta kısa bir konuşma yapan Kaymakam Erdinç Dolu; “İlçe merkezine ve ilçeye bağlı köy yollarının giriş ve çıkışlarına kurulan ve 7-24 hizmet verecek olan güvenlik kameralarıyla artık sadece ilçe merkezi değil, köylerimizde İlçe Jandarma Komutanlığı tarafında her saniye izlenecektir.” dedi.

CUMHURİYETİMİZ 91 YAŞINDA

Cumhuriyetimizin 91. Yıl dönümü Kars’ın Selim ilçesinde coşkuyla kutlandı. Kaymakam Erdinç Dolu’nun makamında tebrikleri kabulü ile başlayan program, Halk Eğitim Merkezi önünde yapılan etkinliklerle devam etti.

Halk Eğitim Merkezi önünde vatandaşların da katılımıyla yapılan etkinlikler, Kaymakam Erdinç Dolu, İlçe Belediye Başkanı Coşkun Altun ve İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Alican Arslan'ın halkı selamlayıp  bayramlarını kutlamasıyla başladı. Daha sonra Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarına, Aziz şehitlerimizin ruhuna bir dakikalık saygı duruşu  ve İstiklal marşımızın okunmasıyla devam edildi.

Cumhuriyetle yaşıt iki vatandaşın da protokolde yer aldığı kutlamalarda kısa bir konuşma yapan Kaymakam Erdinç Dolu; “Tüm Selimli yurttaşlarımızın Cumhuriyet bayramını kutlarım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurup bizlere emanet bıraktığı Cumhuriyetimizin 91.yılını kutluyoruz. Bizler, onların sayesinde bu refah seviyesine ulaşmış bulunmaktayız.Cumhuriyet bize onların emanetidir.Ben, buradan bir kez daha  bu vatanı bize emanet eden Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına,Aziz şehitlerimize ve Gazilerimize minnet ve şükran duyduğumu belirtmek istiyorum.” Dedi.

Kutlamalara öğrencilerin okuduğu şiirlerle devam edilirken Kaymakam Erdinç Dolu, İlçe Belediye Başkanı Coşkun Altun ve İlçe Jandarma Komutanı Yzb Alican Arslan şiir ve kompozisyon alanında dereceye giren öğrencilerin hediyelerini takdim ettiler.

Cumhuriyet Bayramı coşkusu, daha sonra okulların protokolü selamlayan geçit töreni ile sona erdi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler