Selim’den Haberler!

Selim’den Haberler!

CELAL KAHRAMAN KIZ ÖĞRENCİ YURDU ARTIK DAHA YEŞİL

Selim’den Haberler!

CELAL KAHRAMAN KIZ ÖĞRENCİ YURDU ARTIK DAHA YEŞİL

Kars Selimli hayırsever iş adamı Celal Kahraman tarafından yaptırılan Selim Celal Kahraman Kız Öğrenci Yurdunun bahçesine 50 adet çam fidanı dikildi.

Fidan dikimine Kaymakam Erdinç Dolu, İlçe Belediye Başkanı Coşkun Altun, daire amirleri, İlçe Orman İşletme Şefi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

SELİM KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİNİN OLAĞAN BİRLİK MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Selim Köylere Hizmet Götürme Birliğinin Nisan ayı olağan Birlik Meclis Toplantısı Selim Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda  gerçekleştirildi.

Kaymakam Erdinç Dolu’nun başkanlık yaptığı toplantıya; Birlik Müdürü Kurban Emir, İl Genel Meclisi Üyeleri ve 53 Köy Muhtarı katıldı.

Toplantıda kısa bir konuşma yapan Kaymakam Erdinç Dolu; 2014 yılı yatırımları hakkında Birlik Meclisini bilgilendirdikten sonra Selim Köylere Hizmet Götürme Birliğinin 2014 yılı Nisan Ayı olağan Birlik Meclis toplantısı, Birlik Encümenlerinin seçimleri ile sona erdi.

SELİMLİ ÖĞRENCİLERDEN GÖZ DOLDURAN BİLGİ YARIŞMASI

Selim ilçe genelinde ‘Orta Okullar Yarışıyor’ projesi kapsamında düzenlenen bilgi yarışmasında 20 Köy ve Merkez okulları arasında yapılan elemeler sonucu finale kalan Atatürk Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, Cumhuriyet İlköğretim Okulu ve Kazım Karabekir Yatılı İlköğretim Bölge Okulu yarıştılar.

Selim Gökhan Yaşartürk Lisesinin Konferans ve Toplantı Salonun da yapılan bilgi yarışmasını izlemeye; Kaymakam Erdinç Dolu, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Öğrenciler arasında kıyasıya geçen bilgi yarışmasında birinci, eleme soruları ile belirlendi. Eleme sorularına daha fazla doğru cevap veren Atatürk Yatılı İlköğretim Bölge okulu öğrencileri, birinci olurken, birinciler ödülleri olan tablet bilgisayarlarını, Kaymakam Erdinç Dolu’nun elinden aldılar.

Ödül sonrası kısa bir konuşma yapan Kaymakam Erdinç Dolu; böyle aktivitelerin yaygınlaştırılması gerektiğini, bu aktivitelerin öğrencilerin özgüvenlerini geliştirdiğini, eğitime olan desteğinin her alanda devam edeceğini, yarışmaya katılan diğer okul öğrencilerini de canı gönülden kutladığını belirtip, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra program sona erdi.

YEŞİL AKÇAKALE

Selime bağlı Akçakale köyü İlkokulunun bahçesine Kaymakam Erdin Dolu’nun katılımıyla 120 adet çam fidanı dikildi.

Öğretmen ve öğrencilerinde katıldığı fidan dikiminde Kaymakam Erdinç Dolu, öğrencilere hitaben; “Yeşili ve doğayı her zaman koruyup yaşatmalıyız, onun için fidan dikimini ilçemizde yaygınlaştırıp öğrencilere bu bilinci kazandırmalıyız” dedi.

Fidan dikimi sırasında öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Kaymakam Erdinç Dolu, öğrencilerden fidanlara iyi bakacaklarına dair söz aldıktan sonra okuldan ayrıldı.

İLÇE MÜFTÜLÜĞÜNDEN KAYMAKAM ERDİNÇ DOLU’YA TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Selim Müftüsü ve Müftülük çalışanları Kaymakam Erdinç Dolu’yu Kutlu Doğum Haftasında kendilerine verdiği destekten dolayı ve Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nu ilçeye getirerek vatandaşlarının dopdolu bir Kutlu Doğum Haftası geçirmesine vesile olduğu için Kaymakam Erdinç Dolu’ya makamında teşekkür ziyaretinde bulundular.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Erdinç Dolu; Böyle anlamlı gün ve geceleri dolu dolu geçirmenin öneminden bahsederek Selime ve Selimli vatandaşlara hizmet etmekten mutluluk duyduğunu ifade ettikten sonra ziyaretten dolayı ilçe müftüsüne ve çalışanlarına teşekkür etti.

LİSELER ARASI BİLGİ YARIŞMASI YAPILDI

İlçede ‘‘Liseler Yarışıyor’’ projesi kapsamında yapılan liseler arası bilgi yarışmasında ilçemizde bulunan Gökhan Yaşartürk Lisesi, Latif Aras Anadolu Lisesi ve Osman Bakırcı İmam Hatip Lisesi olmak üzere üç lise yarıştı.

Selim Şehit Teğmen Gökhan Yaşartürk Lisesinde  yapılan  bilgi yarışmasına; Kaymakam Erdinç Dolu, İlçe Emniyet Amiri 4. Sınıf Emniyet Müdürü Emin Topçu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Aydın, İlçe Müftüsü daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldılar.

Kıyasıya geçen bilgi yarışmasında birinci, eleme sorularıyla belirlendi. Yarışmada eleme sorularına daha fazla doğru cevap veren Selim Latif Aras Anadolu Lisesi birinci olurken birincilere ödülleri olan Tablet Bilgisayarlar Kaymakam Erdinç Dolu tarafından verildi.

Selim Şehit Teğmen Gökhan Yaşartürk Lisesinde yapılan bilgi yarışması ödül töreninde kısa bir konuşma yapan Kaymakam Erdinç Dolu yarışmada öğrencilerin performansını çok beğendiğini, yarışmaya katılan öğrencileri canı gönülden kutladığını ve bu başarılarını artırarak devam ettirmeleri gerektiğini ifade edip, yarışmada emeği geçen öğretmen arkadaşlara teşekkür ettikten sonra okuldan ayrıldı. kha

Önceki ve Sonraki Haberler