Selimli Annelere Konser!

Selimli Annelere Konser!

Kars Selim Kaymakamlığı ve İlçe Belediye Başkanlığı tarafından üçüncüsü düzenlenen Anneler Günü programı, ünlü türkücü Songül Karlı’nın muhteşem konseriyle yapıldı.

Anneler Günü nedeniyle Selimli anneler için düzenlenen özel konserde tam bir coşku yaşandı.

Geleneksel hale gelen ve üçüncüsünü yapılan Anneler Günü programına; Kaymakam Erdinç Dolu,  Belediye Başkanı Coşkun Altun ve eşi ile ilçe merkezi ve köylerden gelen kadınlar katıldı.

Konsere katılan tüm annelerin, Anneler Günü’nü kutlayan Kaymakam Erdinç Dolu, konser öncesi en güzel yemek yarışmasında hünerlerini sergileyen ve dereceye giren anneleri de tebrik etti. Kaymakam Dolu, konseri takip eden Kafkas Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada “Bu yıl üçüncüsünü düzenliyoruz. Artık gelenek haline getirdik. Bu yıl ki anneler günümüzde Türk Halk Müziğinin değerli sanatçılarından Songül Karlı’yı ağırlıyoruz. Hem Selimli hem de Karslı annelerimizle buluşturduk. Doluyla karışık bayağı bir yağmur yağıyor ve bizde mecburen Kapalı Spor Salonu’nda konseri icra ediyoruz. Ama sağ olsunlar köyden ve merkezden gelen kadınlarımız salonu doldurdular, ilgileri güzel. Umarım hoş vakit geçirirler. Amacımız bizim köyden gelen kadınlarımızın yılda bir defa da olsa hoşça vakit geçirebilecekleri bir atmosfer yaratmak istiyoruz. Umarım bunda da başarılı oluruz.” dedi.

Kaymakam Dolu daha sonra şunları söyledi:

“Dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın, hangi statüde olursa olsun tüm anneler yüreklerinde taşıdıkları fedakarlık, merhamet, adalet ve eşitlik gibi erdemlerle hayatımıza ışık tutmaktadırlar. Bizim inancımıza göre annelik dünyanın en yüce en kutsal kavramlarından biri. Annelerse dünyanın en iyi varlıklarıdır. Bize sevmeyi öğreten bizi güçlü kılan ve inanılmaz bir tahammülle yetişmemizi sağlayan anneler, iyilik, eşitlik fedakarlık, koşulsuz sevginin kaynağı olarak hayatla aramızdaki en önemli ve güçlü bağdır. Kendisi bizi kendisinin bir parçası, özü, canı, kanı olarak gören ve kendi hayatını bizim hayatımızın daha iyi olmamsı için harcayan annelerin hakları asla ödenemez. Onların huzuru, mutluluğu yüzlerinin gülmesi bizim için her şeyden üstündür. Ben bu vesileyle büyük emekler harcayarak yetiştirdikleri evlatlarını vatan uğruna şehit veren şehit annelerimize şükran ve minnetlerimi sunuyorum. Bize göstermiş oldukları koşulsuz sevgi ve fedakarlığın hiçbir maddi değerle ölçemeyeceğimiz tüm annelerimize selam ve saygılarımı sunuyorum.”

Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun da, “Sizlerin aracılığıyla bizler de bütün annelerimizin anneler gününü kutluyoruz. Onlar çok fedakarlar, onun için onlara ne yaparsak azdır. Tabi belediyemiz ve kaymakamlıkla elimizden geldiği kadar her fırsatta kadınlarımızı, insanlarımızı bu tür sosyal etkinliklerle buluşturmaktır. Onları hak ettikleri şekilde ağırlamak ve onlara güzel bir gün yaşatmaktır. Önemli olan bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz anneler günü etkinliğimize gördüğünüz gibi katılım çok güzel hem merkezden olsun hem de köylerden çok güzel katılım var. İnşallah ilerde aktivitesi daha bol olan bir hizmetle insanlarımızın karşısına çıkacağız. Bugün yağmurlu bir hava olmasına rağmen güzel bir katılım var. İnşallah eğlenirler bizler de onarlın aracılığıyla sevinmiş oluruz. Böyle yapılan her aktivite sonrası başka bir aktivite istiyorlar ama böyle şeyler yapmak biliyorsunuz bütçe işidir. Ve ilgi diğer ilçelere göre çok çok üst seviyede. Selim halkına sizin aracılığınızla da çok teşekkür ediyorum bu tür organizasyonlara da hiç bıkmadan gelip katılırlar. Tabi yaptığımız bu hizmetlerde onlar için streslerini atmak için güzel bir fırsat bizim güzel annelerimize ne yapsak azdır ama inşallah memnun olurlar.” şeklinde konuştu.

Başkan Altun konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Başımızın tacı, hayatımızın anlamı çok değerli annelerimiz bacılarımız, kardeşlerimiz hepiniz hoş geldiniz. Bugün güzel bir gün hepimizin gözlerinin ışıl ışıl olduğu bir gün çünkü bizim hayatımızın mimarı, başımızın tacı olan annelerimizin günüdür.  Biz ne kadar çok şey söylesek siz kıymetli annelerimiz için azdır. Ama en iyisini en açıklayıcısını gerçekten bu sözün üstüne söz yoktur denilecek sözü zaten yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim, peygamber efendimiz (sav) söylemiştir: “Cennet annelerin ayaklarının altındadır.”  Bu hadisi şerifin üzerine hiçbir laf söylenmez ama kısacası anne fedakarlık demek, anne sevgi demek, anne aşk demek, anne soluduğumuz hava demek, su demektir. Annemin ve sizlerin hepinizin ellerinden öpüyorum. Çünkü sizler eli öpülesi insanlarsınız bu yüzden hepinizin anneler günün kutluyorum ve iyi eğlenceler diliyorum.”

Sanatçı Songül Karlı’nın verdiği konsere yoğun ilgi gösteren anneler bu yıl da dopdolu bir anneler günü yaşayıp gönüllerince eğlendiler. Halaylar çekildi, tek oyunlar oynandı ve ülkemizin dört bir yöresine ait türküler eşliğinde hoşça vakit geçirdiler. Sanatçı Songül Karlı da Selimli anneleri kırmayarak onlarla birlikte halay çekip selfie çektirdi. Yoğun ilgi karşısında mutluluğunu dile getiren Sanatçı Karlı, zaman zaman zor anlar yaşayınca sahneye çıkmak zorunda kaldı. Sahne de ilginin artması üzerine yanına çağırdığı kadınlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Konser sonunda sanatçı Songül Karlı’ya çiçek verip teşekkür eden Kaymakam Erdinç Dolu, daha sonra başta Selimli anneler olmak üzere tüm Annelerin bu özel gününü kutladı.

x

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler