Semerkant Vakfı, vatandaşlara aşure dağıttı

Semerkant Vakfı, vatandaşlara aşure dağıttı

Kars Sarıkamış'ta Semerkant Vakfı, Beşir Derneği'nin katkılarıyla Muharrem ayı münasebetiyle vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu.

Sarıkamış’ta Semerkant Vakfı, vatandaşlara aşure dağıttı

Kars Sarıkamış’ta Semerkant Vakfı, Beşir Derneği’nin katkılarıyla Muharrem ayı münasebetiyle vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu.

Gaziler Meydanı ile Belediye iş merkezi önüne konulan aşure kazanlarında yaklaşık bin 500 kişiye aşure ikram edildi.

Sarıkamış Semerkant Vakıf Başkanı Özkan Gündüz, böyle özel ve anlamlı günlerin insanları birbirine yaklaştırarak dayanışmayı daha da güçlendirdiğini söyledi.

Vakıf olarak Sarıkamış’ta yapılan sosyal, kültürel etkinliklerle beraber yardım amaçlı bütün organizasyonlara her zaman katkı sağlamayı şiar edindiklerini belirten Gündüz, ”Dinimiz barış, kardeşlik ve hoşgörü dinidir. Muharrem ayı barış ve kardeşlikten ibarettir. Bu vesileyle sevgi ve dostluk bağlarımızı geliştirelim. Aşure tatlılarından bolca yapıp eşe, dosta ikram edelim. Ayırım yapmadan herkese iyilik yapmanın, güzel ahlakı geliştirmenin yollarını arayalım. Hayır yapmayı, dua etmeyi, fakir fukaranın yardımına koşmayı unutmayalım. Cenabı Allah katkı yapan herkesin hayrını kabul etsin inşallah ”dedi.

Semarkant Vakfı üyeleri aşure ile beraber vatandaşlara dini kitap ve sosyal içerikli dergiler hediye etti. kha

Önceki ve Sonraki Haberler