Seramik Kursuna Karslı Kadınlardan Yoğun İlgi

Seramik Kursuna Karslı Kadınlardan Yoğun İlgi

Kars İl Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Kars’ın tarihi ve kültürel değerlerinin işleneceği seramik kursu açıldı.

Kafkas Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğretim Görevlisi Yasemin Bol’un, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde faaliyete geçirdiği seramik atölyesi, hüner ve el becerilerini sergileyecek hanımlara hizmet vermeye başladı.

15 kursiyerin bir buçuk aylık süre zarfında malzeme tanımasından sonra üretime geçilecek olan kursta ilk denemeler yapıldı ve ortaya çıkacak ürünler seramik eğitmeni Yasemin Bol’u şimdiden heyecanlandırdı.

Kursun amacının Kars’a özgü hediyelik eşyalar üretmek ve bunu bu bölgede yaşayan ev hanımlarına yaptırmak olduğunu ifade eden Kafkas Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğretim Görevlisi Yasemin Bol, “Bu kursun amacı Kars’ın çok tanımadığı bir meslek dalı olan seramiği de Kars’a kazandırmış olmak ve hediyelik eşyaları kadınların üretebileceği bir ortam hazırlamak. Biz ilk bir buçuk aylık sürede malzememizi tanıdık ve malzemelerimizle neler yapabileceğimizi tasarladık. İkinci aşamada da artık üretim kısmına geçeceğiz ve şuana kadar öğrendiğimiz ve tasarladığımız şeyleri üretmeye başlayacağız.” şeklinde konuştu.

Öte yandan üretilecek eşyaların içerisinde Kars’a özgü bir değer olan kazın da yer alacağını söyleyen Bol, “Üreteceğimiz ürünler içerisinde Kars’ın tarihi dokusuna uygun şeyler, küçük magnetler, biblolar gibi şeyler yanı sıra kazı ele almayı düşünüyoruz. Bu konuda birkaç deneme de yaptık, daha iyi işler çıkaracağımızı düşünüyoruz. Kars’a has hediyelik eşyalar üretmeyi planlıyoruz.” dedi.

kha

Önceki ve Sonraki Haberler