Serhat Kars Hizmette

Serhat Kars Hizmette

Kars'ta, Uluslararası Serhat Kars Otobüs İşletmeciliği düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışa katılan Vali Ahmet Kara, girişimcileri kutlayarak özellikle de uluslararası yolcu taşımacılığına önem vermelerini vede turizm şirketleriyle bağlantılı olmala

Otogarda düzenlenen açılış törenine Vali Ahmet Kara, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, Şoförler ve Otomobilciler Oda Başkanı Kıyas Alp, daire amirleri ve davetliler katıldı.
 
Tören öncesi bir konuşma yapan Vali Ahmet Kara, karayolları taşımacılığın önemine değinerek, “Ben şahsen bugün burada sevincimi ifade etmek istiyorum. İçinde bulunduğumuz hafta Karayolları Trafik Haftası. Bu haftanın içinde de siz birleşerek bir uluslararası ve şehirlerarası yolcu taşıma, Serhat Kars Yolcu Taşıma Kooperatifi kurdunuz ve gücünüzü birleştirdiniz. İnsanoğlunun var olduğu günden beri karayolları taşımacılığı var. Bizim tarihimizde de karayolları taşımacılığı fevkalede önemliydi. Selçukluların ve Osmanlıların özellikle de Selçukluların yollar üzerinde yaptırdıkları kervansaraylar karayolu taşımacılığı ile alakalıydı. O kervansaraylar karayolları üzerinde yaya yoluyla her 6 saatte bir mesafeyle yapılmıştır. Ve orada yolcular 3 güne kadar bedava dinlenirdi. 3 günü aşan misafirlerden de ücret alınırdı. Yani o dönem onlar mola turizmiydi. Selçuklular döneminde bu kervansarayları devlet dinlenme amacıyla yapıyordu. Cumhuriyet tarihinde de tabi ki düzenli bir yol politikası var ama malumunuz olduğu üzere son yıllarda hava yollarında ve demiryollarındaki gelişmeler nedeniyle karayolları biraz daha zora düştü. Ama şunu bilesiniz, dünyanın hangi sektöründe olursanız olun, nüfus artığına göre, dünya kaynakları da sabit kaldığına göre, dünyayı büyütemediğimize göre dolayısıyla her geçen gün şartlar zorlaşacaktır. Dolayısıyla, siz bu şartların zorluğundan korkmuyorsunuz. Şu anda gücünüzü birleştirdiğinize göre korkmadığınız ortadadır. Şu anda dünyadaki gelişmelere paralel yapıyorsunuz ve doğrusu da budur. Ben arzu ederim ki uluslararası taşımacılığa devam edersiniz. Uluslararası taşımacılığı hafife almayın. Uluslararası yolcu veya yük taşımacılığı olsun bugün en önemli sektörlerden biri haline gelmiştir.” dedi.
Vali Kara, turizm sektörlerinin önemine de vurgu yaparak, “Bu tür faaliyetlerinizde mutlaka turizm sektörleriyle bağlantılı olun. Bu sektör dünyada çok yaygın bir sektör.” diye konuştu.
Vali Kara ayrıca, bugüne kadar 30 ülke gezdiğini ve Türkiye’deki otobüslerin Avrupa’daki otobüslerden daha konforlu olduğunu, sigara yasağıyla birlikte otobüslerin daha temiz olduğunu da sözlerine ekledi.
İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı da, Serhat Kars Otobüs İşletmeciliğinin 24 otobüsle hizmet hayatına başladığını söyledi. Yağcı, sermaye birleşiminin önemine değinerek, bugün bunu başarabilmenin ve hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Yağcı, bugüne kadar Kars’ta sermaye birleşiminin olmadığından da dert yanarak bunu kırmış olmanın ayrıcalığını da yaşıyor olmalarının ayrı bir sevinç oluşturduğuna da dikkat çekti.
Konuşmalardan sonra dualar okundu ve kurbanların kesilmesiyle hem otobüslerin hem de yazıhanenin açılışları gerçekleştirildi. Açılışla birlikte davullu-zurnalı halaylar çekildi.
Ardından da firma yetkilileri ve firma çalışanları hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Önceki ve Sonraki Haberler