“Serhat’ta Kadın Olmak” Ödülü ‘Anne’ye!

“Serhat’ta Kadın Olmak” Ödülü ‘Anne’ye!

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Serhat'ta Kadın Olmak” temalı Kısa Film Yarışması'nın birincilik ödülüne “Anne” filmi layık görüldü.

“Serhat’ta Kadın Olmak” Ödülü ‘Anne’ye!

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Serhat’ta Kadın Olmak” temalı Kısa Film Yarışması’nın birincilik ödülüne, Erbil Erkmen’in yönettiği ve eşini kaybeden bir kadın ve küçük kızının hikayesinin anlatıldığı “Anne” filmi layık görüldü. Yarışmada, Serpil Sönmez’in yönettiği “Serhat’ın Güçlü Kadınları” ikinci ve Mehmet Emin Türküz’ün yönettiği “Hayat Ağacı” filmi üçüncü oldu.

Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars’ta faaliyet yürüten Serhat Kalkınma Ajansı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ve filmlere bu illerde çekilmesi şartı koşulan “Serhat’ta Kadın Olmak” temalı Kısa Film Yarışması sonuçlandı. Pınar Şenel’in başkanlığını yaptığı ve Beyhan Büyükyıldız, Banu Bozdemir, Tülay Akca ve Murat Tolga Şen’den oluşan dördü kadın 5 kişilik jüri heyeti, “Sinema duygusunu sağlamaktaki başarısı, özgün müzik kullanımının filme katkısı ve güçlü sinematografisi nedeniyle” Erbil Erkmen’in yönettiği “Anne” filmini oy çokluğuyla birincilik ödülüne layık gördü. Ardahan’ın Damal ilçesinde çekilen “Anne” filminde eşini kaybeden bir kadın ve küçük kızının hikayesi ele alınıyor. Birinci olan “Anne” filmi 10.000 TL’lik ödülün sahibi oldu.

Yarışmada ikincilik ödülü ise “Bölge kadınının yaşanmış hikayelerini samimi bir biçimde ve güçlü bir belgesel duygusuyla aktarması sebebiyle” Yönetmen Serpil Sönmez’in “Serhat’ın Güçlü Kadınları” filmine verildi. Yine Ardahan’ın Damal ilçesinde çekilen ve 7.000 TL ödül kazanan film, ilçede yaşayan kadınlarla yapılan söyleşilerden oluşuyor. 

“Serhat’ta Kadın Olmak” temalı 2.Kısa Film Yarışması’nın üçüncülük ödülünü,  “Kadının kendine yetme çabasını yöreden örneklerle gösterebilme yetisi ve güçlü sinematografisi nedeniyle” Yönetmen Mehmet Emin Türküz’ün “Hayat Ağacı” filmi kazandı. Iğdır’da çekilen ve 5.000 TL ödül alan filmde, bu ilde yaşayan kadınların günlük yaşamı, kadının ekonomiye katkısı ve problemleri ele alınıyor.

Yarışmaya başvuran iki film de mansiyon ödülüne layık görüldü. Yönetmen Gülçin Balta Tezcan’ın “Bir Küçücük Çocuktum” filmi ile Yönetmen Yusuf Yurdigül’ün “Elif” adlı filmi 1.000’er TL’lik mansiyon ödülü kazandı.

Önceki ve Sonraki Haberler