SERKA, 3 Yeni Destek Programı Açtı

SERKA, 3 Yeni Destek Programı Açtı

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), 2011 yılı için Küçük Ölçekli Altyapı, Teknik Destek ve Doğrudan Faaliyet Destek Programı olmak üzere 3 yeni destek programının teklif çağrısına çıktı.

 

Geçtiğimiz yıl Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars’ta gerçekleştirdiği iki farklı destek programıyla kamu kurum ve kuruluşları ile KOBİ’lere toplam 12 milyon TL’lik karşılıksız mali destek sağlayan Serhat Kalkınma Ajansı, 2011 yılı için de üç farklı teklif çağrısına çıktığını duyurdu. SERKA, Küçük Ölçekli Altyapı, Teknik Destek ve Doğrudan Faaliyet Destek Programları kapsamında dört ilde uygun projelere destek sağlayacak. Destek sağlanacak programların başvuru tarihleri ile destek miktarları şöyle:

 

Küçük Ölçekli Altyapı Programı: 2011 yılı içerisinde uygulanacak destek programları kapsamında ilk olarak toplam bütçesi 4.5 milyon TL olan Küçük Ölçekli Altyapı Programı ile Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars’ta tarım, hayvancılık ve turizm alanlarında gerçekleştirilecek altyapı çalışmaları desteklenecek. İl Özel İdareleri, belediyeler ve hizmet birlikleri ilgili projeleri için 40.000 TL ile 600.000 TL arasında destek talep edebilecek. Programın son başvuru tarihi 17 Ağustos 2011, saat 20.00’dir.

 

Doğrudan Faaliyet Destek Programı: SERKA ikinci olarak, Doğrudan Faaliyet Destek Programı ile bölgesel gelişme planları ve programlarının uygulama kapasitesini geliştirmeye, yerel ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlamaya yönelik stratejik araştırma, planlama ve fizibilite çalışmalarına mali destek verecek. Hazırlanacak projeler için 20 bin TL ile 70 bin TL arasında destek sağlayacak olan SERKA’nın bu programından valilikler, yerel yönetimler, üniversiteler, kaymakamlıklar, bölge il ve ilçe müdürlükleri, odalar, vakıflar, dernekler, birlikler ve kar amacı gütmeyen kooperatifler yararlanabilecek. Proje teklifleri yıl içerisinde sürekli olarak 30 Kasım 2011 tarihine kadar kabul edilecek.

 

Teknik Destek Programı: Serhat Kalkınma Ajansı üçüncü olarak ise Temmuz-Ağustos, Eylül-Ekim ve Kasım-Aralık olmak üzere iki aylık dönemler halinde Teknik Destek Programı gerçekleştirecek. Yerel yönetimler, mahalli idare birlikleri, üniversiteler, diğer kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları bölgesel kalkınma açısından önem arz eden, ancak hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaştıkları çalışmalarına teknik destek talep edebilecekler. İlk dönem için son başvuru tarihi 2 Eylül 2011, saat 19.00.

 

PROGRAMLAR İÇİN BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI YAPILACAK

SERKA’nın üç programı için Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars il merkezi ve ilçelerinde temmuz ayı boyunca bilgilendirme ve proje eğitim toplantıları düzenlenecek. Eğitim ve bilgilendirme toplantı tarih, saat ve yerleri Serhat Kalkınma Ajansı’nın internet sitesinden (www.serka.org.tr) düzenli olarak duyurulacak. Bölge illerinin desteklerden verimli ve etkin şekilde faydalanabilmesi açısından toplantılara katılımın önemli olduğu belirtildi. SERKA, kar amacı güden kurum ve kuruluşlara yönelik olarak hazırlanan mali destek programını ise en kısa sürede kamuoyu ile paylaşacağını duyurdu.

 

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler