SERKA, Azerbaycan'da Serhat İllerini Tanıttı

SERKA, Azerbaycan'da Serhat İllerini Tanıttı

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen 15.Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı’na katılarak Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı illerinin tarihi ve turistik değerlerini tanıttı.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen 15.Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (AITF 2016), Bakü Expo Merkezi’nde açıldı. 29 ülkeden 300’ü aşkın turizm firmasının katıldığı fuara katılımcılar tarafından yoğun ilgi gösterildi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile eşi Mehriban Aliyeva, 15.Azerbaycan Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nı ziyaret etti ve fuara katılan ülkelerin stantlarını tek tek gezerek yetkililerden bilgi aldı. Türkiye standını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Aliyev ile eşi Aliyeva, Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun ile Kültür Müsteşarlığı yetkilileriyle sohbet etti. Aliyev çifti, Türkiye standındaki Semazen Grubunun gösterisini büyük bir ilgiyle izledi.

Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinin tarihi ve turistik değerlerini tanıtmak amacıyla fuara katılan SERKA’nın standına fuar ziyaretçileri büyük ilgi gösterdi. Üç gün süren fuar boyunca SERKA uzmanları, Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerini tanıtıcı kitap, broşür ve materyal dağıttı. Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun da SERKA standını ziyaret ederek, Ajans personelinden bölgeyle ilgili bilgi aldı. Coşkun, Sarıkamış ile birlikte Ani Antik Kentini ve İshak Paşa Sarayı’nı ilk fırsatta ziyaret edeceğini söyledi.

Fuarda SERKA standını ziyaret eden çok sayıda işadamı, turizm firması ile tur operatörü bölge illeri hakkında bilgilendirildi. Ticari faaliyetlerini Azerbaycan’da yürüten ülkenin en büyük şirketlerinden biri olan ve Diyadin Jeotermal A.Ş olarak yatırımlarını sürdüren Azersun Holding Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Bakır da SERKA standını ziyaret etti. Ajans uzmanlarından çalışmalar hakkında bilgi alan Bakır, 2016 yılı içerisinde şirket olarak Diyadin’e çok önemli yatırım yapacaklarının müjdesini verdi ve Azersun Holding’in Diyadin ilçesindeki faaliyetleri ve hedefleri konusunda önemli açıklamalarda bulundu.   

Fuarda Türkiye standını hazırlayan Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Murat Karaçanta da, yaptığı açıklamada, yaklaşık 60 Türk kurum ve kuruluşunun 200 metrekarelik bir stantta temsil edildiğini ifade etti.

serka,-azerbaycan’da-serhat-illerini-tanitti---(1).jpgserka,-azerbaycan’da-serhat-illerini-tanitti---(2).jpgserka,-azerbaycan’da-serhat-illerini-tanitti---(3).jpgserka,-azerbaycan’da-serhat-illerini-tanitti---(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler