SERKA, Bölgenin Yöresel Ürünlerini YÖREX Fuarında Tanıttı

SERKA, Bölgenin Yöresel Ürünlerini YÖREX Fuarında Tanıttı

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), Antalya’da bu yıl 6’ıncısı düzenlenen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’na katılarak Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinin yöresel ürünlerini tanıttı.

“Sizin Oraların Nesi Meşhur?”  sloganıyla Antalya’da Expo Center’da bu yıl 6’ıncısı düzenlenen Yörex Yöresel Ürünler Fuarı’na 68 ilden yaklaşık 350 kurum, kuruluş ve işletme temsilcisi katıldı. 7 bin metrekarelik alanda kurulan fuarda katılımcı iller yöresel ürünlerini sergilerken, Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinde faaliyet yürüten Serhat Kalkınma Ajansı da, yöresel ürünlerini tanıtmak amacıyla stant açtı. Yöresel ürünlerin yanı sıra bölge illerinin tarihi ve turistik değerlerinin de fotoğraflarla tanıtıldığı fuarda SERKA standı büyük ilgi gördü. Fuarı gezen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu SERKA standını ziyaret ederek Genel Sekreter Hüsnü Kapu ile illerin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarından bölge ilerinin yöresel ürünleri hakkında bilgi aldı ve bölge illerinin yöresel ürünlerini tattı. 

Ajansların YÖREX’e olan ilgisinden memnun olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Geçtiğimiz yıl 61 ilin katıldığı fuara bu yıl 68 il katıldı. Yine 5 bin metrekarelik alanı 7 bine çıkardık. Fuara katılan tüm katılımcılar yöresel ürünlerin coğrafi işaretlerine ağırlık vermelidirler. Bu konu çok önemlidir. Coğrafi işaret, hem ürünün hem de kentlerin tanıtımına büyük katkı sağlamaktadır” dedi. Konuşmanın ardından Genel Sekreter Kapu, Başkan Hisarcıklıoğlu’na SERKA plaketi takdim etti.

6 yıl önce başlayan ve Türkiye’nin önemli fuarlarından biri haline gelen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı, üretildiği veya yetiştirildiği yörenin adıyla anılan tarım ürünleri, gıda ürünleri, el sanatı ve sanayi ürünlerini ulusal ve küresel ölçekte tanıtmak amacıyla düzenlenen bir organizasyondur. Yöresel ürünlerin ticarileşme süreçlerini desteklemek, ürünlerde markalaşmayı sağlamak, ürünlerin katma değerini arttırmak, yöresel ürünleri üreten işletmelerin ekonomik kapasitelerini geliştirmek ve ürünleri kamuoyuna mal etmek gibi temel amaçları bulunmaktadır.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler