SERKA, Çinli sosyal medya fenomenlerini ağırladı

SERKA, Çinli sosyal medya fenomenlerini ağırladı

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ve Türk Havayolları işbirliği ile Kars’a gelen 5 Çinli sosyal medya fenomeni, bölgedeki tarihi ve turistik destinasyonları gezdi.

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

SERKA ve THY işbirliği ile Kars’a gelen Çinli sosyal medya fenomenleri Lucky Sun, Amy Zhang, Wendy Huang, Tracy Wang, ve Samuel Tse SERKA İdari ve Mali İşler Birim Başkanı Nesim Karakurt ve THY Kars Satış Sorumlusu Yasin Erol tarafından havaalanında karşılandı. Kars’ın tanıtımı için davet edilen ve internet siteleri 15 milyondan fazla takipçi tarafından izlenen blogger yazarları, ilk gün kent merkezini gezdi. Yöresel yemeklerin ikram edildiği akşam yemeğinin ardından, gruba Fotoğraf Sanatçısı Özgen Beşli tarafından “Fotoğraflarla Kars” sunumu yapıldı. Çinli blog yazarlarına ikinci gün yöresel kahvaltı ikram edildi. Kahvaltı sırasında Prof.Dr.Yavuz Öztürkler, bölgede üretilen yöresel peynirlerin tarihçesi ve yapım aşamaları hakkında Çinli gruba bilgi  verdi. Öztürkler’in karakter ve peynir tercihleri arasındaki ilişki olduğu yönündeki açıklamaları üzerine, Çinliler büyük bir dikkatle sunumu dinledi. Kentteki çeşitli mekanlarda fotoğraf çeken ve sitelerinde paylaşan grup, daha sonra Sarıkamış Kayak Merkezi’ne geçti. Sarıkamış Oteller Birliği tarafından bir gün ağırlanan Çinliler, gün boyunca çeşitli etkinliklere katıldı. Cıbıltepe pistlerinde snowboard yapan ve kayağın keyfini çıkaran gruba, öğle ve akşam yemeklerinde kaz ve yöresel yemekler ikram edildi. Sarıkamış’taki programı organize eden oteller, düzenledikleri çeşitli etkinliklerle Çinli grubu otellerinde konuk etti. Çinli grupla yakından ilgilenen otel işletmecileri, "Öncelikle bu organizasyonu gerçekleştiren THY, SERKA ve Sarıkamış Oteller Birliği yöneticilerine çok teşekkür ediyoruz. Bölgemizin tanıtımına katkı sunmak için Çin'den gelen misafirlerimizi en iyi şekilde konuk ettik. Sarıkamış’ın doğasını, kar güzelliğini gördüler. Memnun ayrılmalarından mutluyuz” diye konuştular.

LUCKY SUN: “ANİ ANTİK KENTİ OLAĞANÜSTÜ”

Çinli sosyal medya fenomenleri, gezi programlarının son gününde Ani Antik Kenti’ni ziyaret etti. Kentteki bütün kalıntıları gezen ve tarihçeleri hakkında bilgi alan grup, bütün mekanlarda fotoğraf çekti. Antik kentin İpek Yolu üzerinde bulunduğunu ve 2016 yılında UNESCO Kültür Mirası Listesi’ne kaydedildiğini öğrenen grup, büyük bir hayranlıkla kenti gezdi. Gezinin ardından Çinliler, Serhat Kalkınma Ajansı tarafından yaptırılan Çıldır Gölü kenarındaki Kütük Ev’de öğle yemeği yedi. Gruba, gölden avlanan sarı sazan balığı ve yöresel helva ikram edildi.

Geziyi değerlendiren grup sözcüsü Lucky Sun, Kars’ın zengin bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, “Özellikle Çin’den gelenler İstanbul ve Antalya gibi kentlere gitmek itiyor. Oysa Kars muhteşem bir yer. Çinlilerin Doğu Bölgesi’ne özellikle Kars’a gitmelerini söyleyeceğim. Ani Antik Kenti, Kars kent merkezi, Sarıkamış Kayak Merkezi ve Çıldır Gölü görülmeye değer yerler. Sizin yöresel yemeklerinizi çok sevdik. Bu gezi programından sonra ülkemizden gelenlere Kars’a gitmelerini tavsiye edeceğiz” diye konuştu. Grup, son gününde Serhat Kalkınma Ajansı’nı ziyaret etti. Ajansın Genel Sekreteri Oktay Güven tarafından karşılanan Çinliler, ajansın çalışmaları ve bölge illeriyle ilgili Güven’den bilgi aldı. Grup, dört günlük programlarının ardından kentten ayrıldı.  

serka,-cinli-sosyal-medya-fenomenlerini-agirladi-(1).jpgserka,-cinli-sosyal-medya-fenomenlerini-agirladi-(2).jpgserka,-cinli-sosyal-medya-fenomenlerini-agirladi-(3).jpgserka,-cinli-sosyal-medya-fenomenlerini-agirladi-(4).jpgserka,-cinli-sosyal-medya-fenomenlerini-agirladi-(5).jpgserka,-cinli-sosyal-medya-fenomenlerini-agirladi-(6).jpgserka,-cinli-sosyal-medya-fenomenlerini-agirladi-(7).jpgserka,-cinli-sosyal-medya-fenomenlerini-agirladi-(8).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler