SERKA Etkili İletişim Teknikleri’ne Destek Verdi!

SERKA Etkili İletişim Teknikleri’ne Destek Verdi!

Kars Susuz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü “Etkili İletişim Teknikleri konulu bir eğitim programının uygulanması için Serhat Kalkınma Ajansına (SERKA) proje sundu ve teknik destek talep ettti

SERKA Etkili İletişim Teknikleri’ne Destek Verdi!

Kars Susuz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü  “Etkili İletişim Teknikleri konulu bir eğitim programının uygulanması için Serhat Kalkınma Ajansına  (SERKA) proje sundu ve teknik destek talep ettti. 7 ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü içinde SERKA’ya tek proje sunan Susuz ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Etkili iletişim teknikleri adı altında hazırlamış olduğu proje kabul edildi. İletişim engelleri, iletişimin aktörleri, modern iletişim araç ve kanalları, iletişimde dikkat edilecek noktalar, etkili iletişimin insan yaşamında etkisi, çağımızda iletişimin önemi, etkili iletişim ve sorun çözme becerisi, iletişim engellerini aşma becerilerine yönelik eğitim içerikleri Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda Ardahan Üniversitesi öğretime görevlisi İhsan Kurtbaş tarafından  İlçede bulunan Okul müdürleri, müdür yardımcıları ve ilçe milli Eğitim müdürlüğü personeline 15-19 Temmuz tarihleri arasında toplam 30 saat seminer verecek.

İlçe milli Eğitim müdürü Rıza Uray yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi:

”Günümüzde insan toplumu, çok farklı iletişim kanalları kullanmakta ve bütün insanlık tarihi boyunca ihtiyaç duyduğundan daha etkin ve çeşitli yollarla mesaj iletişimi sağlamaktadır. Susuz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak başta kurum personellerimiz olmak üzere ilçemizdeki  okulların  müdür,müdür yardımcıları ve ilçe milli Eğitim müdürlüğü personelimizden oluşan toplam  30 memur öğretmen ve idareci arkadaşımızı etkili iletişim teknikleri konulu eğitime tabi tutarak personellerimizin iletişim konusundaki bilgi, beceri ve etkinliklerini arttırarak kamu hizmetleri ve eğitim alanındaki iletişim engellerini ortadan kaldırmayı, iletişim etkinliklerini çeşitlendirerek çağı yakalamış bireylerle hizmet üretmeyi amaçlamaktayız.Susuz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ilçemizde bulunan bütün okulların üst makamı konumunda ilçemizde eğitimin kalitesini arttırıcı her türlü faaliyeti düzenlemekle ve organize etmekteyiz.

Susuz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, bağlı bulunan bütün okul ve kurumlarımızla eğitimin kalitesini arttırıcı pek çok faaliyeti düzenleme çabası içerisinde çeşitli proje fikirleri üretmek ve hayata geçirmek için çalışmaktayız. İlçemizde bulunan eğitim kurumlarında Toplam Kalite Yönetimi faaliyetleri çerçevesinde yapılan ihtiyaç analizlerinde etkili iletişim kanallarının yetersiz ya da yanlış kullanılması sonucu bazı eksikliklerin hissedildiği okul ve kurumlarımız tarafından belirlenmiş olup müdürlüğümüzün bu konuda yapılacak faaliyetler planlamasında bu analizlerin genel sonucu etkili olmuştur. İlçemizin ülkemizin gelişmişlik seviyesi bakımından da alt sıralarında yer alması nedeniyle, bu tip proje faaliyetlerinin ilçemizin gelişimine olumlu katkı yapmasını beklemekteyiz

Bir insanın günlük hayatı düşünüldüğünde iletişim olanaklarının en etkin kullanılması gereken yerler olarak eğitim kurumları karşımıza çıkmaktadır. Proje faaliyetlerimizin birincil yararlanıcıları olarak, ilçemizdeki eğitim kurumlarının yönetici ve öğretmenleri olarak belirlememizin temel amacı, etkili iletişimin okullarımızdaki öğretmen ve yöneticilerimiz kanalıyla ilçemiz çocuklarına oradan da halkımıza yansıtılmasını sağlamaktır. İlçemizin en büyük hizmet üreticisi konumundaki ilçe milli eğitim müdürlüğümüz yürüttüğü benzer faaliyetlerle ilçe halkımızın eğitim ihtiyaçlarına yönelik çeşitli informal eğitim etkinlikleri de düzenlemektedir. İlçe milli eğitim müdürlüğümüz kanalıyla ilçemizde yürütülen çeşitli alt düzeyde eğitim faaliyetleri bulunmaktadır. Bu eğitim faaliyetleri genel olarak ilçemizde görev yapan yönetici ve öğretmenlere yönelik hizmet içi eğitim faaliyetleridir. Hizmet içi eğitim faaliyetlerimiz, genellikle Türk Milli Eğitim Sisteminin yeni uygulamalarına yönelik olmakta ancak etkili iletişim teknikleri gibi kişisel gelişim konularını içeren eğitimleri içermesi pek de mümkün olmamaktadır. Hazırlamış olduğumuz bu proje ile öğretmenlerimizin, yöneticilerimizin ve personellerimizin kişisel gelişimlerini de olumlu katkı yapılması düşünülmektedir.” diye konuştu.

Öğretim görevlisi İhsan Kurtbaş, “Son dönemlerde kamu kurumları da dahil bütün örgütler “Etkili İletişim” gücünün önemine varmış durumdalar bu noktada çağımızda kurumsallaşma sürecinde kurum iklimi,iş doyumu ve verimlilik açısından bu tarz etkinlikler sonderece verimli olabilmektedir.Kurumların en önemli sermayesi olan insan faktörünün kendini yeniden keşfetmesi bireysel ve kurumsal eksikliklerini gözden geçirmesi sağlanabilmektedir. Burada Susuz ilçe milli Eğitim müdürlüğü de etkili iletişim,zaman ve stres yönetimi konularında arkadaşlarımızla sohbet etme imkanı bulacağız.Bu seminer etkili iletim gücü ve çalışanın bir değer olarak önemine bir nebze katkı sunacaksa amacına ulaşmış demektir.Diğer kurumlarımızın da bu tür kurs ve seminerler düzenleyerek çalışanlarını yetiştirebilirler” dedi.

Seminer 19 Temmuz Cuma günü katılımcılara kurs belgesi verilmesiyle sona erecek. kha

Önceki ve Sonraki Haberler
Susuzhaber