SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, Karslılara çağrıda bulundu

SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, Karslılara çağrıda bulundu

SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, Kars’ın turizm anlamında son aylarda gelişmesinin ardından Karslılara bir çağrıda bulunarak, “Ultra insanlar çok ultra bir şey beklemiyorlar. İyi niyet, temiz halis bir kalple davranış her kapıyı açar.” dedi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, Kars’ta görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi. Kapu, SERKA’nın faaliyetleri hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

Son 1,5 yılın çok hareketli olduğunu belirten SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, “Biz ajans olarak 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana özel sektöre çok ciddi anlamda katkıda bulunamadık. Katkımız çok az düzeyde oldu ama kamu yatırımları daha doğrusu şehrimizin altyapı sorunlarına dönük olarak bir takım hizmetlerimiz, projelerimiz ve katkılarımız oldu. Onunda semeresini gerçekten aldık. Turizm altyapısına destek verdik.” dedi.

Kars’ın turizm anlamında son aylarda gelişmesinin sebeplerinin olduğunu da kaydeden Kapu, “Terör olaylarının azalması, Ani’nin UNESCO Dünya Miras Listesine girmesi ve şehrimizin bir Bakanının olmasının tanınırlık açısından çok ciddi bir etkisi oldu. Diğer bir etken ise turizmin altyapısına yönelik Kars Valiliğinin öncülüğünde bizim ajansında destekleriyle bazı turizm altyapı hizmetlerinin hızlı bir şekilde gerçekleşmiş olmasıdır.” ifadesini kullandı.

Ultra insanların ultra bir şey beklemediklerini dile getiren Kapu, “Burada esas olan temel faktör şudur; esnafta olsanız, gazeteci de olsanız, kamu kurum mensubu da olsanız iyi niyetli olduğunuz zaman yani o insanlara karşı iyi niyetli davrandığınız zaman emin olun insanlar sizin eksikliklerinizi, kusurlarınızı görmemezlikten geliyor. Ama kötü niyetli olduğunuzu hissettiklerinde isterseniz onlara altından kilimde serin kesinlikle çizerler. Onun için esnafımızın bu konuda çok hassas davranmaları ve iyi niyetli olması lazım. Ultra insanlar çok ultra bir şey beklemiyorlar. İyi niyet, temiz halis bir kalple davranış her kapıyı açar.” diye konuştu.

Önümüzdeki sezon için yaklaşık 60 milyon TL’lik bir bütçeleri olduğunu belirten Kapu, “Yeni sistemimizde sonuç odaklı programlar olacak. Bu sonuç odaklı programlar kapsamında öncelikle insan odaklı bir çalışma sürecimiz olacak. Örneğin Kalem Kitap Kahve Evinde yaptığımız gibi çalışmalarımız olacak. Daha çok kadın, çocuk ve gençlere dönük çok ciddi bir desteğimiz olacak. Sosyal gelişme ekseni çerçevesinde sonuç odaklı programlar başlattık. Bunu bizzat biz kendimiz yürütmeyi istiyoruz.” dedi.

Kapu, Tarihi Kars Kent projesinin ihale çalışmalarının sürdüğünü, önümüzdeki Ağustos ayı gibi işe başlanılacağını, 10 milyon 600 bin Euro’luk bu proje Ordu Caddesi eski adıyla şimdiki ismi Haydar Aliyev Caddesi üzerinde bulunan 106 tane binasıyla birlikte, yol, kaldırım, sokak lambaları ve sokak mobilyaları restore edileceğini de sözlerine ekledi.

Cazibe Merkezinin de el değiştirildiğini hatırlatan Kapu, “Kalkınma Bakanlığından alınıp şuan direk Başbakan Yardımcısı Fikri Işık beyin ve Ekonomi Bakanlığının koordinesinde hizmet veriyor. Fikri bey dün Ağrı’daydı ben de oradaydım orada da yine gündeme geldi, bu biraz daha Kalkınma Bankası ciddi bir hataydı. Çünkü süreçleri bankacılık işlemleriyle değerlendiriyordu. Öyle olunca adamın sicili gibi çok sayıda işlemlerle ilgileniyor. Bu aslında böyle bir program değildi. Şuan ki yeni süreçte daha da aktif hale gelecek. Yapılan başvurular hali hazırda duruyor ve değerlendirme süreci devam ediyor.” şeklinde konuştu.

serka-genel-sekreteri-husnu-kapu,-karslilara-cagrida-bulundu-(1).jpgserka-genel-sekreteri-husnu-kapu,-karslilara-cagrida-bulundu-(2).jpgserka-genel-sekreteri-husnu-kapu,-karslilara-cagrida-bulundu-(4).jpgserka-genel-sekreteri-husnu-kapu,-karslilara-cagrida-bulundu-(3).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler