SERKA, İşadamlarını Davet Ediyor!

SERKA, İşadamlarını Davet Ediyor!

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) uzmanları, Bakü ve Tiflis'teki iş adamları dernekleriyle görüşerek, Azeri ve Gürcü işadamlarını Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı'ya yatırım yapmaya davet etti.

SERKA, İşadamlarını Davet Ediyor!

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) uzmanları, Bakü ve Tiflis’teki iş adamları dernekleriyle görüşerek, Azeri ve Gürcü işadamlarını Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı’ya yatırım yapmaya davet etti.

SERKA uzmanları, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen 14’üncü Uluslararası Turizm Fuarı’na katıldı. 17 ülkeden turizm şirketleri ile seyahat acenteleri temsilcilerinin katıldığı fuarda stant açan SERKA uzmanları, ajansın faaliyet yürüttüğü dört ilin turizm potansiyeli hakkında ziyaretçilere bilgi verdi.

Fuarda bölge illeriyle ilgili kitap ve broşür dağıtılırken, fuara katılan Sarıkamış Turizm Derneği üyeleri de ziyaretçilerle görüşmeler gerçekleştirdi. SERKA uzmanları, fuarın ardından Türk Büyükelçiliği Ticaret ve Basın Müşavirlikleri, Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği ve Azerbaycan-Türkiye Sanayici İş Adamları Derneği Beynelhalk Cemiyeti temsilcileri ile görüştü. SERKA’nın faaliyetleri hakkında bilgi veren uzmanlar, işadamlarına bölge illerinde yatırım yapmaları halinde devletin ve ajansın ne tür destek vereceklerini anlattı ve işadamlarını yatırım yapmaya davet etti.

‘Demir İpek Yolu’ olarak adlandırılan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi, Çıldır Aktaş Sınır Kapısı ile bu projeler kapsamında kurulacak olan Kars Lojistik Merkezi hakkında bilgi verildi. Bakü’den sonra Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e geçen SERKA uzmanları, burada Gürcü-Türk İşadamları Derneği’ni ziyaret ederek ajansın çalışmaları ve bölgedeki yatırım alanları hakkında bilgi verdi. Tiflis Ticaret Müşavirliğini de ziyaret eden uzmanlar, daha sonra Çıldır Aktaş Sınır Kapısı’nın Gürcistan güzergahı üzerindeki yolun mevcut durumunu yerinde inceledi.

serka,-isadamlarini-davet-ediyor!-(1).jpg

serka,-isadamlarini-davet-ediyor!-(2).jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler