SERKA Kağızman'da İlk Meyvesini Verdi

SERKA Kağızman'da İlk Meyvesini Verdi

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ile Kafkas Üniversitesi Kağızman Meslek Yüksekokulu öncülüğünde kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ile girişimcilerden oluşan Kağızman Kalkınma Platformu kurulmasına karar verildi.

 

SERKA Sohbetleri programı, ilk meyvesini Kağızman ilçesinde verdi. Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars’ta faaliyet gösteren Serhat Kalkınma Ajansı, yerelin sorunlarına çözüm bulmak ve yerel kalkınma dinamiklerini harekete geçirmek amacıyla başlattığı “SERKA Sohbetleri” programına Kağızman’da devam etti. Kağızman Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya SERKA Araştırma, Strateji Geliştirme ve Planlama Birim Başkanı İbrahim Taşdemir ve SERKA uzmanları ile Kağızman Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr.Erkan Tokucu, Yrd.Doç.Dr. Kadir Önk, ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum örgütleri ile Kağızmanlı işadamları katıldı. Toplantıda konuşan SERKA Araştırma, Strateji Geliştirme ve Planlama Birim Başkanı İbrahim Taşdemir, iklimi, coğrafyası ve sosyo-ekonomik yapısıyla Kağızman’ın önemli bir gelişme potansiyeline sahip olduğunu söyledi. İlçedeki sorunları yerel aktörlerle birlikte tespit etmeye çalıştıklarını belirten Taşdemir, “SERKA’nın amacı bölgenin kalkınmasını sağlamak ve bölgeye yatırım yapılmasına destek olmaktır. Biz bölgenin sorunlarını yerel aktörlerle birlikte tespit edip onlarla birlikte çözüm yolları bulmak istiyoruz. Kağızman’da yaşayan insanlar ilçeyi nasıl görmek istiyor, hangi sektörlerin gelişmesini istiyor, bunlar bizim için çok önemlidir” diye konuştu. Kağızman Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr.Erkan Tokucu ise, ilçenin gelişmesi için Meslek Yüksek Okulu olarak bütün girişimlere destek vereceklerini söyledi.

 

KALKINMA PLATFORMU KURULACAK

Daha sonra ilçenin sorunlarını dile getiren katılımcılar, seracılık, arıcılık, tuz üretimi, turizm, tarım, hayvancılık, soğuk hava deposu, sulama suyu, çıraklık ve mesleki eğitim konularında yaşadıkları sorunlara dikkat çektiler. İlçenin uzun elma, kayısı, kiraz ve vişne gibi tarımsal ürünler konusunda önemli bir potansiyele sahip olduklarını vurgulayan katılımcılar, tuz fabrikasının faaliyete geçirilmesi, meyve suyu fabrikası ve soğuk hava deposu kurulmasının önemine işaret ettiler. Toplantıda ayrıca çıraklık ve mesleki eğitim, kültür sarayının kurulması ve yaşam alanlarının genişletilmesi, halı ve kilim atölyelerinin kurulması, Çengilli Kilisesi ve Camuşlu Yazılıkaya yollarının yapılması, yeni bir devlet hastanesinin yapılması ve arıcılığın daha bilimsel tekniklerle yapılması konularında görüş bildirdiler. Toplantı sonunda SERKA ve Kağızman Meslek Yüksekokulu’nun öncülüğünde ilçenin kalkınması için Kalkınma Platformu kurulmasına karar verildi. İlçedeki kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütü temsilcileri ve işadamlarından oluşacak Kağızman Kalkınma Platformu, kurumlar arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi ve ilçedeki dinamiklerin hayata geçirilmesini sağlayacak. Mayıs ayında kurulacak olan Platformu, öncelikle ilçenin turizm, hayvancılık, tarım ve eğitimle ilgili envanterini çıkaracak. SERKA’nın faaliyet gösterdiği illerde ilk kez kurulan Platform, diğer il ve ilçe merkezlerine örnek olacak.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler