SERKA Kars'ın Kış Turizmini Ele Aldı!

SERKA Kars'ın Kış Turizmini Ele Aldı!

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) uzmanları tarafından yapılan çalışmaya göre Sarıkamış'ın kış sporları ve kış turizmi açısından Türkiye'nin birinci derecede öncelikli 5 merkezinden birisi olduğu ortaya çıktı.

SERKA Kars'ın Kış Turizmini Ele Aldı!


Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) uzmanları tarafından yapılan çalışmaya göre Sarıkamış’ın kış sporları ve kış turizmi açısından Türkiye’nin birinci derecede öncelikli 5 merkezinden birisi olduğu ortaya çıktı. 


SERKA uzmanları tarafından sürdürülen araştırma ve çalışmalar noktalanarak kitap haline getirildi. SERKA’nın ‘Kars İli İşgücü Piyasası’, ‘TRA2 Bölgesi’nde Yoğun Kamu Çalışanı Göçü: Sorunlar ve Çözüm önerileri’, ‘TRA2 Bölgesi Sivil Toplum Kuruluşları Profili’ ve ‘Kars’ın Sosyo-Ekonomik Durumu ve Uygun Yatırım Alanları’ adlı kitaplarında Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı ile ilgili merak edilen herşeyi uzmanları tarafından araştırarak kitapçık haline getirerek hizmete sundu.

SERKA, özelllikle kış turizmi açısından Türkiye’nin en iyi 5 ilinden birisinin Sarıkamış olduğuna dikkat çekti. SERKA uzmanlarının yaptıkları araştırmada; “Sarıkamış Kış Turizm Merkezi, kış sporları ve kış turizmi açısından Türkiye’nin birinci derecede öncelikli 5 merkezinden biri olup sarıçam ormanları ve sadace Alp Dağları’nda bulunan kristal kar yapısı ile önde gelen bir cazibe merkezidir. Kayak merkezinde biri 5 yıldız standartlarında ikisi 3 yıldız ve biri de apart olmak üzere dört adet konaklama tersisi bulunmaktadır. Kayak merkezi civarında yer alan mevcut oteller kış sezonunda tam kapasite ile çalışmaktadır. Bununla birlikte Sarıkamış İlçesi’nde 4 adet yatırım belgesi tesis projesi mevcuttur. Halen inşaatı devam bir 4 yıldızlı, bir adet 3 yıldızlı otel önümüzdeki yıl hizmete açılacaktır. Sarıkamış kayak merkezinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onanan imar palanları uyarınca 12.500 yatak kapasiteli olup bu bölgede yapılcak olan konaklama tesis yatırımları uygun görülmektedir. Son yıllarda gelişen doğa turizmi, tarih turizmi gibi alternatif turizm çeşitleri Kars ve Sarıkamış’taki otellere kış mevsimi dışında da müşteri getirmektedir” ifadelerine yer verdi.

Kars’a kara, hava ve demiryolu ile daha fazla turist geleceğine dikkat çeken SERKA uzmanları, özetle şu ifadelere yer verdiler:

“ Karayolu, demryolu ve havayolunda yapılan yatırımlar ile ilin yolcu taşıma kapasitesinde önemli bir artış yaşanmaktadır. Ankara-Kars hızlı tren hattının tamamlanması ile şu anda 17 saat olan yolculuk süresi 8 saate düşecektir. Aynı zamanda yapımı devam eden Bakü-Tiflis-Kars (BTK) demiryolu hattının tamamlanması ile ilk etapta yılda 1 milyon yolcu 2034 yılında ise 3 milyon yolcu taşıma kapasitesine ulaşacağı tahmin edilmektedir. Havayolu ulaşımında Kars’a Ankara’dan haftada 10, İstanbul’dan 14 ve İzmir’den 2 uçak seferi düzenli yapılmaktadır. Aynı zaman da yeni terminal binası inşaatı tamamlandı. Herm bu yatırımlar, hem de şuan proje aşamasında olan Kars-Iğdır-Nahçivan-İran-Pakistan Demiryolu hattının faaliyete geçmesi ile Kars’a gelen turist sayısında çok büyük bir atış olması beklenmektedir.”

Önceki ve Sonraki Haberler