SERKA kazanan 51 projeyi açıkladı

SERKA kazanan 51 projeyi açıkladı

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) İktisadi Gelişme Mali Destek Programı-1 kapsamında başvuran 169 projeden destek almaya hak kazanan projeleri açıkladı.

 

SERKA Genel Sekreteri Dr.Hüseyin Tutar, program kapsamında 44 KOBİ ve 7 Küçük Ölçekli Altyapı Yatırımı olmak üzere toplam 51 projenin destek almaya hak kazandığını söyledi. 

 

SERKA Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Tutar, İktisadi Gelişme Mali Destek Programı-1 kapsamında başvuran proje sonuçlarını Ajans binasında düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. Toplantıda konuşan Dr.Hüseyin Tutar, 20 Ekim 2010 tarihinde Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) ve Küçük Ölçekli Altyapı (KÖA) bileşenlerinden oluşan İktisadi Gelişme Mali Destek Programı Proje Teklif Çağrısına çıkan SERKA’ya, 30 Aralık 2010 tarihine 146’sı KOBİ, 23’ü de Küçük Ölçekli Altyapı Yatırımı projeleri olmak üzere toplam 169 proje başvurusu yapıldığını belirterek, şunları söyledi: “Başvuruların alınmasından hemen sonra projelerin idari ve uygunluk kontrolü gerçekleştirilmiştir. Ön inceleme aşamasından geçen proje tekliflerinin teknik ve mali açılardan değerlendirilmesi alanlarında deneyim ve uzmanlığa sahip Bağımsız Değerlendiriciler gerçekleştirilmiştir. Bağımsız Değerlendiriciler tarafından yapılan teknik ve mali değerlendirmeler üzerinde gerekli kontrolleri yaparak görüş oluşturmak ve bunları raporlamak amacıyla alanlarında uzmanlık ve deneyime sahip Değerlendirme Komitesi oluşturulmuştur. Değerlendirme Komitesinin görüş ve önerileri doğrultusunda Genel Sekreterlik makamınca asil ve yedek listeye girmeye hak kazanan projelerin bütçeleri revize edilmiştir. Değerlendirme Komitesinin çalışmaları sonucunda oluşan asil ve yedek proje listesi Yönetim Kurulunun onayına sunulmuştur. Yönetim Kurulu toplantısı sonucunda Küçük Ölçekli Altyapı (KÖA) Programı kapsamında 7 adet, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) Programı kapsamında ise 44 adet proje asil listede mali destek almaya hak kazanmıştır.”

 

44 KOBİ, 7 KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ALTYAPIYA DESTEK VERİLECEK

Kazanan projelerle ilgili bilgi veren SERKA Genel Sekreteri Dr.Hüseyin Tutar, “Programımız kapsamında Ağrı’dan 17’si KOBİ, 2’si Küçük Ölçekli Altyapı olmak üzere 19 proje; Ardahan’dan 6’sı KOBİ, 2’si Küçük Ölçekli Altyapı olmak üzere 8 proje; Iğdır’dan 12’si KOBİ, 1’i Küçük Ölçekli Altyapı olmak üzere 13 ve Kars’tan da 9’u KOBİ ve 2’si de Küçük Ölçekli Altyapı olmak üzere toplam 11 proje destek almaya hak kazanmıştır” dedi. 

 

2011 YILINDA BİR TEKLİF ÇAĞRIMIZ DAHA OLACAK

SERKA Genel Sekreteri Dr.Hüseyin Tutar, 2011 yılı için de bir teklif çağrısına daha çıkacaklarını belirterek, “Bu sefer İktisadi Gelişme Mali Destek Programı-2 şeklinde çıkacağız. Böylece bizim destek programlarımız 1,2,3 olarak daha da devam edecek. İkinci programın hazırlıklarına da başladık. Hazırlıkları bitirdiğimizde programı başlatacağız” diye konuştu.

 

Destek almaya hak kazanan 51 proje, SERKA’nın www.serka.org.tr sitesinde yayınlanmıştır.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler