SERKA Ödülü “Kayıp”a Gitti

SERKA Ödülü “Kayıp”a Gitti

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından düzenlenen 4.Kurmaca Kısa Film ve Belgesel Yarışması’nda Mehmet Emin Türküz’ün yönettiği “Kayıp” filmi, Kurmaca dalında birincilik ödülü kazandı.

Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars’ta faaliyet yürüten SERKA’nın bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği Kurmaca Kısa Film ve Belgesel Yarışması sonuçları açıklandı. “Serhat illerindeki sosyal ve kültürel yaşamı çocukların gözüyle anlamaya çalışmak, bölge illerinde yaşayan çocukların yaşama dair düşleri, sahip oldukları olanaklar ve düşlerine yürürken karşılaştıkları engellere dikkat çekmek” amacıyla düzenlenen yarışmaya başvuran filmler, Başkan Pınar Şenel ile üyeler Dr.Ali Karadoğan ve Kıvanç Yalçıner’den oluşan Seçici Kurul tarafından değerlendirildi. Kurmaca Kısa Film dalında yapılan değerlendirmede Mehmet Emin Türküz’ün yönetmenliğini yaptığı “Kayıp”, “yerel motifleri katmanlı bir anlatımla soyutlaması ve sinema dilindeki başarısı” nedeniyle 6 bin TL değerindeki birincilik ödülüne değer görüldü.

Yarışmada, “toplumda kız çocuklarının eğitim hakkından yoksun bırakılmasına dikkat çekmiş olması nedeniyle” Onur Demir’in yönettiği “Baharsız” adlı filmi ikincilik ödülü kazandı. Mahmut Kemal Açıkyol’un yönettiği “Kediyi Kırmak” filmi ise, “öyküsünü soyutlayarak anlatmak konusundaki cesareti” gerekçesiyle 3’üncülüğe değer görüldü. “Baharsız” 4 bin 500 TL, “Kediyi Kırmak” ise 3 bin TL’lik ödülün sahibi oldu.

Yarışmada, 1000 TL değerindeki Özendirme Ödülü’nü de, “sinemanın söyleyecek bir sözü olan herkesin samimi çabasına açık olduğunu kanıtladığı” gerekçesiyle Yönetmen Serpil Özcan’ın filmi “En Anlamlı Hediye”ye verildi.

4.Kurmaca Kısa Film ve Belgesel Yarışması’nın Belgesel dalı ise, yarışma şartnamesindeki koşullar sağlanamadığı gerekçesiyle iptal edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler