Serka Tam Hız

Serka Tam Hız

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) bilgilendirme toplantılarına devam ediyor.SERKA ile Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi (İGEME)'nin TRA2 bölgesinin ihracat kapasitesinin arttırılmasına yönelik olarak Kars, Ağrı Doğubayazıt ve Iğdır'da

SERKA tarafından düzenlenen eğitim toplantıları İGEME uzmanlarından Mevzuat Şube Müdürü Arif Şahin ve Alpaslan Emek verdi. Toplam iki gün süren eğitimlerin ilk bölümünde katılımcılara ihracat mevzuatını oluşturan temel konular, ihracat uygulamaları ve yapılan son değişiklikler hakkında bilgi verildi. Ayrıca sınır ticareti yapan işletmelerin en sık karşılaştıkları sorun olan elden ödeme yapılmasına ilişkin sorulara da cevap verildi. 
Eğitim toplantılarının ikinci bölümde ise yurt dışı pazar araştırmaları ve pazara giriş stratejisi, pazar araştırması ve pazarlama desteği, yurt dışında gerçekleştirilen fuar katılımlarının desteklenmesi, yurt dışı birim, marka ve tanıtım faaliyetlerinin desteklenmesi, ülke masaları tanıtımı, komşu ülkelere yapılan ihracat ile ilgili konularda eğitim verildi. İkinci bölümün sonunda İGEME tarafından verilen destekler konusunda ihracatçıların soruları yanıtlandı. 
SERKA, tarafından desteklenen eğitimlerin sonunda amaçlanan bölgemizde faaliyet gösteren firmaların ve yatırımcıların ihracata yönelmeleri ve TRA2 bölgesinin ihracat kapasitesinin arttırılmasıdır.
SERKA, bilgilendirme toplantıları ve eğitim toplantıları TRA2 bölgesi kapsamında bulunan Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı illerinde zaman zaman yapılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler