SERKA TRA- 2 Turizm Çalıştayı Sarıkamış’ta Start Aldı

SERKA TRA- 2 Turizm Çalıştayı Sarıkamış’ta Start Aldı

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) TRA-2 Turizm Çalıştayı Kars’ın Sarıkamış ilçesinde başladı.

Sarıkamış Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda başlayan çalıştayda konuşma yapan Ardahan Valisi ve SERKA Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Deniz,Türkiye 80’li yılların sonundan itibaren turizmde atak yaptığını söyledi.

Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı bölgesinde çok önemli bir turizm potansiyeli olduğunu belirten Deniz, ”Geçen yıllara baktığımızda milyon yaklaşık 38 milyon turist ülkemizi ziyarete ederek 33 milyar dolar gelir bıraktı. Dünya’da turizm konusunda hem gelir olarak, hem de turist sayısı ağırlamakta 6. sıradayız. Bugün bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Bunlarda gelip geçici sıkıntılardır. 2023 yılında 50 milyon turist, 50 milyar dolar gelir hedefini halledebilecek güçteyiz. Bölgemizde çok önemli turizm potansiyeli var. Bizim yapacağımız şey kaliteli konaklama, kaliteli hizmet getirmek zorundayız” diye konuştu.

Kars Valisi Günay Özdemir’de, Kars’ın hem bölge, hem ülke, hemde Avrupa için çok önemli bir yere sahip olduğunun altını çizerek, Pekinden Londra’ya kadar uzana ipek yolunun Kars güzergahından geçtiğini belirtti.
Bu manada Kars’ın çok önemli ekonomik ve kültürel anlamda misyon üstlendiğini ifade eden Özdemir,” Kars, her alanda çok önemli bir merkez olacak. Kars’a geçen hafta Çin Büyükelçisiyle beraber 20 ye yakın Çin’li iş adamı geldi. Kars’la nasıl iş birliği yapabiliriz, nasıl yatırım yapabiliriz, bunu araştırdılar. Şunun farkındalar, Çin’de ürettiklerini Avrupa’ya göndermeleri için Kars’ın önemini anladılar.Bu arada ülkemizden de birçok yatırımcımız Kars’a yatırım yapmak istiyor. Ben sizlerle birlikte bu konuda bir yol haritası çizilmesinin çok faydalı olacağını düşünüyorum. Çalıştayımızın bölgemize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum ”dedi.

SERKA Genel Sekreteri Prof. Dr. Hüsnü Kapu ise, Ajans olarak çalışma planlarında tarım ve hayvancılık ile turizm sektöründe içine alan çalışmaları hızla yürüttüklerini söyledi.

Kapu,”Turizmle ilgili de özellikle 2010 yılından bugüne kadar turizm sektörünün hem kamu tarafını hem de özel sektörde yer alan turizm aktörlere önemli ölçüde belirli projeleri desteklemiş olduk. Kamu tarafı özellikle turizm alt yapı çalışmalarında destek olduk. Bu bağlamda 4 ilde çok ciddi projelere destek verdik. Bu çalıştayda ki amacımız yerel aktörler olarak bizler, dışarıdan davet ettiğimiz misafirlerle birlikte farklı bir bakış açısıyla sinerji oluşturmayı hedefledik. Çalıştay’ın hayırlı olmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İki gün sürecek turizm çalıştayının açılışına, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Sarıkamış Göksal Toksoy, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, Türkiye’nin farklı üniversitesinden gelen akademisyenler ile STK temsilcileri katıldı. iha

Önceki ve Sonraki Haberler