Serka, Yeni Binayı gazetecilere tanıttı

Serka, Yeni Binayı gazetecilere tanıttı

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) yeni hizmet binası basın mensuplarına tanıtıldı.

SERKA Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Tutar, Atatürk Caddesi üzerinde bulunan yeni hizmet binasını basın mensuplarına gezdirerek, bilgiler verdi.

Hüseyin Tutar; bu birimde bölgenin fırsatlarını, bir takım potansiyellerini planladıklarını ve neler yapılabilir bunların çalışmalarını yaptıklarını söyledi.

SERKA Genel Sekreteri Dr. Tutar; "Bölgemizde yetenekler nelerdir? Bu bölgeyi daha ileriye kalkındırmak noktasında yapacağımız hamleler nelerdir? Hangi aparatları kullanabiliriz. Hangi fırsatlar var. bunları nasıl planlayabiliriz şeklinde temel ana çerçevesi bu şekilde hareket eden bir birimdir. Daha sonra bu hazırlanan planlar doğrultuısunda programlar geliştiriyoruz. Bu programlar bizim teklif çağrılarımızın ana referans çerçevesini oluşturuyor. onun içinde biz buna yönelik olarak program geliştirme, proje ve sözleşme yönetimi birimi oluşturmuşuz. Teklif çağrılarından sonra bize gelen projeleri, desteklenmesine karar verdiğimiz projeleri de izleyen bir brimimiz var. Biz buna izleme değerlendirme ve raporlama birimi diyoruz" dedi.

Kalkınma Ajanslarının en önemli özelliğinin yerelde faaliyet gösteriyor olmasına dikkat çeken Dr. Hüseyin Tutar; "Yerelin sesine kulak veriyoruz Dolayısıyla da bizim destek vermiş olduğumuz projelerin yerinde takip, sürekli takip, değerlendirme ve izleme şeklinde bir sürecide beraberinde barındırıyor. Hatırlarsınız memleketimizde daha önceden birçok teşvik işte kağıt üzerinde verilmişti. Dolayısıylada takip edilmemişti ve ne yazıkki o teşvikler heba edildi. En azından önemli bir kısmı amacı doğrultusunda kullanılmadı. Memleketimizin birçok yerinde bu yapıldı. Tabi devletlerin hafızalarıda güçlüdür. Bunlardan işte bir takım dersler almak suratiyle bundan sonrada verilen teşviklerin, verilen hibelerin yerinden takibi gerekiyor. Sürekli olarak yönlendirmek gerekiyor. Yalnız buradaki takib ve izleme müfettişlik anlamında değil. Yani bir müfettiş edesıyla giden değil, tam tersine verilen kaynağın amacına uygun olarak kullanılabilmesi için biz neler yapabiliriz. Eğer teknik destek sağlamak gerekiyor ise teknik destekte vermek üzere esas amacımıza ulaşalım. Amaç nedir projenin hayata geçirilmesi istihdam yaratması ve varlığını sürdürebilmesidir. Dolayısıyla buna yönelik olarak bir anlamda yardımcı olmak ve kontrolü elinde bulundurmaktır. Bu bağlamda bölgenin kalkınması ve gelişmesi için çalışacağız" diye konuştu.

Basın mensuplarıyla yaklaşık olarak bir saat sohbet eden Tutar, Ajansın amacına ulaşması için basına da görevler düştüğünü vurguladı. Sıcak bir ortamda geçen ziyaret sonrasında basın mensupları SERKA'dan ayrıldı.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler