SERKA Yönetimi Avrupa'da!

SERKA Yönetimi Avrupa'da!

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Yönetim Kurulu Başkanı Kars Valisi Eyüp Tepe başkanlığındaki SERKA Yönetim Kurulu heyeti, turizm konusundaki deneyimlerinden faydalanmak ve belediyecilik uygulamalarını yerinde görmek amacıyla Letonya, Estonya ve Finlandiya'

SERKA Yönetimi Avrupa'da!


Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Yönetim Kurulu Başkanı Kars Valisi Eyüp Tepe başkanlığındaki SERKA Yönetim Kurulu heyeti, turizm konusundaki deneyimlerinden faydalanmak ve belediyecilik uygulamalarını yerinde görmek amacıyla Letonya, Estonya ve Finlandiya’yı ziyaret etti. 


TRA2 Bölgesini oluşturan Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinde faaliyet yürüten SERKA’nın Yönetim Kurulu üyeleri, turizm konusundaki tecrübelerinden faydalanmak amacıyla Letonya, Estonya ve Finlandiya’ya bir teknik inceleme ziyaretinde bulundu. SERKA Yönetim Kurulu Başkanı Kars Valisi Eyüp Tepe Başkanlığında gerçekleştirilen geziye, Yönetim Kurulu üyeleri Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Iğdır Valisi Ahmet Pek, Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan İl Genel Meclisi Başkanı Bedrettin Çakıcı ile Ardahan TSO Başkanı Çetin Demirci, Iğdır Belediye Başkan Vekili Hüseyin Malk, Iğdır TSO Başkanı Kamil Arslan, Kars İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Yağcı ile Kars TSO Başkanı Fahri Ötegen ve SERKA Genel Sekreter Vekili Mehmet Özdoğan ile SERKA uzmanları katıldı.


Yönetim Kurulu heyeti, TRA2 Bölgesi’ndeki illere iklim ve mimari açıdan benzeyen Baltık ülkelerindeki Letonya, Estonya ve Finlandiya’nın çeşitli destinasyonlarında bulunarak bu ülkelerdeki turizm örgütleriyle görüşmeler yaptı, tecrübelerini paylaştı ve örnek uygulamaları yerinde inceledi. İlk ziyaretini Letonya’ya yapan heyet, Riga kentindeki tarihi ve turistik yerleri gezdi, ardından önemli bir turizm kenti olan Sigulda kentindeki Kent Konseyi temsilcileri ile görüşmeler yaptı. Letonya’nın önemli bir turizm kenti olarak bilinen Sigulda’nın Kent Konseyi temsilcileri turizm konusundaki stratejilerini ve projelerini anlattı. Programın üçüncü günü Estonya’nın Parnu kentini gezen Heyet, mimari yapısıyla Kars’a benzeyen Parnu’nun restorasyonu ve eski mimarisinin korunması üzerine kent yetkililerinden bilgi aldı. Daha sonra Finlandiya’ya geçen SERKA Heyeti, turizm sektöründen sorumlu devlet kuruluşu olan Finlandiya Turizm Komisyonu yetkilileriyle görüştü. Komisyon yetkilileri SERKA Heyetiyle, ülkenin özellikle kış turizmiyle ünlenen bölgesi Laponya’nın turizm konusundaki deneyimlerini ve stratejilerini paylaştı. Helsinki Türk Büyükelçisine de ziyarette bulunan SERKA Heyeti, programın son gününde Finlandiya'nın en önemli tarihi ve askeri yapılarından biri olan ve 1991 yılında UNESCO tarafından “Dünya Mirası” listesine alınan Suomenlinna Kalesi’nin bulunduğu adayı gezdi. SERKA Yönetim Kurulu üyeleri bir haftalık Baltık ülkeleri gezisinin ardından yurda döndü.

12.20130904133414..gif13.20130904133426..gif14.20130904133436..gif15.20130904133447..gif16.20130904133457..gif

Önceki ve Sonraki Haberler